FOTO: 3 ambulanțe noi pentru județul Dâmbovița, de la Ministerul Sănătății

ambulante (1)

S-a întâmplat astăzi, pe platoul din fața Prefecturii Dâmbovița, festivitatea de predare către Serviciul Județean de Amulanță (SAJ) Dâmbovița a unui număr de 3 ambulanțe 4×4, care vor fi folosite de către serviciile de profil în județ. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Ioan Marinescu, prefectul Victor Sanda, viceprimarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, directorul DSP Dâmbovița – Sorin Stoica, managerul SJA Dâmbovița – Silviu Gotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Radu Petrescu, cadre medicale, șefi de instituții publice.

Cele 3 ambulanțe au fost repartizate, prin ordin al ministrului Sănătății, către stația centrală Târgoviște, respectiv substațiile Găești și Răcari. Ele fac parte dintr-un prim lot de 37 de ambulanțe, repartizate în 15 județe din țară. Potrivit ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, alte 143 vor fi predate până la sfârșitul anului.

Sorin Stoica: S-au depus eforturi conjugate, care, după cum vedeți, nu au rămas fără rezultat. (…) Aș vrea să mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat. Pot să vă spun că nu a fost ușor și, din totalul celor 37 de ambulanțe repartizate de către Ministerul Sănătății în cadrul programului național de dotare cu autosanitare, 3 ambulanțe au revenit județului Dâmbovița. (…) Pot să vă spun că avem discuții foarte avansate cu conducerea Ministerului Sănătății pentru achiziționarea a încă 2 ambulanțe noi 4×4, ca să putem spune, în final, că toate substațiile din județul Dâmbovița vor beneficia de astfel de mașini.

Cristian Stan: Și Primăria Târgoviște salută achiziționarea acestor ambulanțe. Vorbim de un domeniu foarte delicat, de salvarea vieților omenești, practic, cel mai important obiectiv și cea mai importantă misiune pe care o au cei care lucrează în sistemul medical. Noi suntem convinși că și personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță se va ridica la înălțimea dotărilor făcute. După un proiect foarte important privind reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean, iată că se continuă dotarea în sistemul medical.

Victor Sanda: Acest tip de eveniment este foarte important pentru mine, pentru că îmi arată că ceea ce a promis Guvernul pe care îl reprezint în teritoriu, a început să realizeze. Într-o situație destul de grea, economic vorbind, acest guvern drămuiește banul așa cum trebuie – exemple sunt aceste ambulanțe -, mai ales în ceea ce privește viața omului și salvarea de vieți.

Adrian Țuțuianu: Suntem cu toții, astăzi, beneficiarii unor mijloace de transport și de intervenție pe zona medicală extrem de bine dotate, moderne. Valoarea unei ambulanțe e de 78.000 de euro, deci un efort consistent făcut de statul român pentru a dota, nu doar județul Dâmbovița, ci, la nivel național, serviciile de ambulanță. (…) Vreau să vă spun că știu foarte bine problemele din sectorul sanitar, și pentru că am în subordine Spitalul Județean, dar și pentru că am fost în contact cu toate conducerile spitalelor din județ. Știu foarte bine și problemele de la Serviciul Județean de Ambulanță și mi-aș dori tare mult ca, după ce rezolvăm problemele legate de încadrarea pe posturi a oamenilor, să nu mai aud discuțiile pe care le-am auzit despre Serviciul Public Județean de Ambulanță. Sunt prea multe discuții, v-o spun public, legat de cum se fac acolo angajări, promovări și alte subiecte de acest gen. Și n-aș dori să avem evenimente neplăcute. N-am nicio rezervă să spun public aceste lucruri.

Nicolae Bănicioiu (comunicat de presă): Aceste ambulanţe vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile judeţene de ambulanţă. Ştiu cât de important este ca ambulanţele să fie moderne, pentru că acest lucru se traduce în salvarea de vieţi. Oricât de inimoşi ar fi, de bine intenţionaţi şi de harnici, oamenii care lucrează în serviciul de ambulanţă trebuie să aibă şi dotările necesare pentru a-şi face treaba.

Autosanitarele sunt marca Volkswagen Transporter 4×4, costul fiecăreia ridicându-se la 78.000 de euro. Sunt dotate cu materiale sanitare și aparatură medicală modernă, corespunzând normelor europene pentru urgențe. Pot fi utilizate atât cu echipaj de medic – asistent – ambulantier (tip B1), cât și cu echipaj asistent – ambulantier (tip B2).

Onoare muncii!

ambulante (2) ambulante (3) ambulante (4) ambulante (5) ambulante (8) ambulante (9)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.