FOTO: A fost inaugurat Centrul rezidențial de tip familial de la Șotânga

rovana plu,b sotanga (4)

S-a întâmplat astăzi, la Șotânga, în prezența ministrului Muncii – Rovana Plumb, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, senatorului Leonardo Badea și primarului Constantin Stroe, gazda momentului.

Centrul rezidențial  de tip familial Șotânga găzduiește 14 copii cu probleme, fără părinți sau cu părinți decăzuți din drepturi, și oferă servicii de îngrijire și întreținere zilnică, educație și programe individualizate pentru integrarea socială și profesională la ieșirea din sistem. Centrul a fost dezvoltat în cadrul unui parteneriat între Asociația Română pentru Educație și Dezvoltare (ARED), Consiliul Local Șotânga și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița.

Adrian Țuțuianu: Este un exemplu fericit de colaborare între două instituții ale statului, Primăria comunei Șotânga, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul CJD, și o asociație de tip privat, care are ca și fondatori oameni cu foarte mult suflet, cadre didactice, medici, care nu sunt la prima experiență de acest tip, ci sunt oameni care s-au preocupat, de la înființarea acestei asociații, de sprijinirea familiei, în general, și, în special, a copiilor care au dificultăți în viața personală. Este un lucru extraordinar. Mă interesează să dezvoltăm, din perspectiva Consiliului Județean, parteneriate de acest tip, și să încercăm să facem cât mai bine pentru cât mai mulți copii din județ.

Rovana Plumb: Vreau să-i felicit pe toți cei care au pus umărul și au ridicat acest centru de tip familial. Vreau să îi felicit, în primul rând, și să le mulțumesc cu tot respectul celor care lucrează aici. Mulțumesc Fundației ARED, îi mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean, îi mulțumesc domnului primar Stroe, cât și doamnei Cristiana Bucur, pentru că, împreună, au făcut o echipă minunată cu dumneavoastră.

Onoare muncii!

rovana plu,b sotanga (1) rovana plu,b sotanga (2) rovana plu,b sotanga (3)

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Asta nu a fost gata acum un an jumate? sau ati asteptat campania sa taiati panglica? nu de alta, dar se ia deja vopseaua de pe pereti…

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.