FOTO: CALEA LUMINII 2016, tradiția unui drum din mii de lumânări aprinse în Joia Patimilor!

calea luminii 2015 (6)

S-a întâmplat în această seară, la Târgoviște, cea de-a 16-a manifestare a unui eveniment spiritual aparte în România: Calea Luminii, un drum al credinței simbolistice croit din 2016 lumânări, pornit de la Catedrala Mitropolitană către Piața Mihai Viteazul și desfășurat de-a lungul Bulevardului Carol I. Au fost prezenți și acum sute de târgovișteni, în mijlocul cărora s-au aflat artistul Mihai Șerbănescu – inițiatorul acestui proiect, președintele CJD – Adrian Țuțuianu, primarul interimar – Cristian Stan și viceprimarul Cosmin Bozieru.

Binecuvântarea momentului a plecat de pe trepele Catedralei Mitropolitane, de la Înaltpreasfinția Sa, Părintele Mitropolit NifonAtât trebuie să rețineți toți cei care sunteți aici: Lumina înseamnă ceva care dă perspectivă, care are sens. Și nu orice lumină; pentru că o lumină interpretată în sensul foarte relativ este o lumină în care toți văd, dar ca să comită rău. Eu vă vorbesc de lumina care strălucește și care transformă omul.

calea luminii 2015 (1) calea luminii 2015 (2) calea luminii 2015 (3) calea luminii 2015 (4) calea luminii 2015 (5) calea luminii 2015 (7)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.