FOTO: Prinde viață cel mai mare resort de golf din România, în Dâmbovița / Victor Ponta, apariție-surpriză

În luna septembrie a anului trecut, se dădea startul uneia dintre cele mai mari investiții private din județul Dâmbovița, în comuna Niculești: teren de golf, academie și complex dedicate acestui sport exclusivist. Proiectul aparține omului de afaceri româno-turc Metin Dogan și se ridică la 60 milioane euro. National Golf & Country Club va fi cel mai mare resort de golf din România, prima etapă a proiectului urmând să fie gata la sfârșitul acestui an.

Astăzi, a fost prezentat progresul investiției, în prezența ambasadorului Turciei în România – E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectului Claudia Gilia, primarului comunei Niculești – Dorinel Soare, parlamentari, oameni de afaceri din România și Turcia. O surpriză a fost apariția fostului prim-ministru, Victor Ponta, aflat în relații de prietenie cu dezvoltatorul resortului. Ponta a și făcut o tură de complex cu una din mașinuțele de golf, alături de președintele CJD.

Potrivit lui Metin Dogan, prima etapă a proiectului se va finaliza până la sfârșitul acestui an, când vor fi inaugurate terenul de golf, country club-ul şi 50 dintre vilele ansamblului rezidențial, în proporţie de peste 80% deja vândute. Resortul este prevăzut să fie complet finalizat până în 2025, când va ajunge la 170 de vile în ansamblul rezidenţial, toate cu vedere la terenul de golf şi la cele şase hectare de lacuri artificiale, şi va include şi un aparthotel, un SPA de lux, restaurante, săli de evenimente, piscine, terenuri de sport şi spaţii de joacă pentru copii. Toate clădirile din interiorul resortului vor fi dotate cu panouri solare.

Dorinel Soare, primarul comunei Niculești: Comunitatea noastră beneficiază de această investiție. Observ că avem un investitor serios, ceea ce și-a propus a și făcut. Mă așteptam să o ducă mai lent, dar, în ritmul ăsta, cred că, la anul, jucăm golf aici. (…) Noi facem tot ceea ce depinde de administrație locală și venim în sprijinul investitorului în a-l ajuta cu ce este necesar în limitele legii, iar beneficiile vor fi de ambele părți. (…) Eu o să propun în Consiliul Local ca această stradă să se numească Strada Golfului.

Corneliu Ștefan: Vedem cu toții cum această investiție importantă pentru județul nostru și pentru România ia amploare și, ușor-ușor, ne apropiem de finalizare, datorită unui investitor foarte serios. Din punctul de vedere al administrației județene și locale, a avut tot sprijinul. (…) Județul Dâmbovița va fi, în perioada următoare, un punct de atracție pentru România și pentru toată Europa. Vreau să-l felicit pe dl Metin și să-l asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița; suntem convinși cu toții că astfel de investiții vor atrage de la sine și alți investitori.

E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan: Oamenii au diferite pasiuni. În viața mea, am observat că una dintre marile pasiuni este golful. Oamenii iubesc golful, le intră în sânge. Așa că este o investiție fantastică, adresată pasionaților acestui sport. Da, mai sunt complexe de golf în țară, dar din ce am văzut în planurile acestui resort, este cel mai bun și oferă oportunitatea de a juca golf și de locui la câțiva metri distanță.


Reperele resortului National Golf & Country Club

  • Teren de golf, 18 trasee – championship size, Academie de Golf;
  • Country Club: clubhouse, restaurante, piscine, centru de wellness, hotel, sală de evenimente, terenuri de sport și locuri de joacă;
  • 170 de vile individuale;
  • Peste 100 de apartamente.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Fantastic! Felicitări domnului Metin Dogan pentru această investiție excelentă și aici e vorba despre o reală mândrie pentru comunitatea și județul Dâmbovița. National Golf & Country Club va fi următorul pas către introdcerea standardelor de lux și redefinirea atragerii turiștilor în România.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.