FOTO: Stadionul din Târgoviște – progresul lucrărilor, la o lună de la ultima conferință / ce urmează

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, în această seară, pe stadionul „Eugen Popescu” pentru a prezenta stadiul proiectului de recontrucție și modernizare. Așa cum a promis, primarul Cristian Stan va face lunar aceste conferințe de presă de evaluare a lucrărilor.

Avem câteva progrese destul de mari. S-a turnat șapă la tot parterul; asta înseamnă că toate instalațiile termice, sanitare, electrice, mare parte din instalațiile de protecție împotriva incendiilor sunt pe teren.

Am început și la tavanul casetat, acesta urmând să fie montat efectiv după ce se face tencuiala. Deci, pe ceea ce înseamnă parterul, suntem la finisaje. Urmează să fie abordat și etajul; deja lucrăm la traseele electrice.

Pe zona de gradene, cred că avem acum undeva la 80% din ceea ce înseamnă gradenele din tribuna nouă. Cu excepția zonei VIP, cred că săptămâna viitoare vor fi puse toate. Până pe data de 15 august, urmează să fie adus în șantier și peretele care va închide etajul 1. Va fi un perete-sandwich, care va închide tot ceea ce nu e cuprins la zidărie.

Ce a fost mai greu a cam trecut. Mai avem de adus dotările; împreună cu reprezentanții Federației, vom stabili cu exactitate ce este absolut necesar pentru a avea întrunite toate condițiile.

Eu cred că administrația locală își face datoria față de echipă, într-o perioadă foarte dură din punct de vedere financiar, o perioadă în care administrații puternice au dat la o parte fotbalul: Buzău, Oradea, Timișoara, Iași, Galați, Brașov, orașe mai potente financiar decât Târgoviștea. Putem să ne facem o idee că n-a fost și nu e ușor să susținem echipa și să facem de la zero o arenă care să corespundă tuturor cerințelor impuse de regulamente.

Stadionul „Chindiei” este, practic, reconstruit, având în vedere că vorbim de o tribună ridicată de la zero și una refăcută în proporție de 90%. Proiectul este finanțat exclusiv din bugetul Primăriei și se ridică la puțin peste 10 milioane de euro; până acum, au fost investiți 8 milioane. Stadionul va avea în jur de 9.000 de locuri.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.