GALERIE DE EXCEPȚIE: Caricaturi ale politicienilor dâmbovițeni, semnate Marian Avramescu!

Vă spuneam mai devreme că Târgoviștea se bucură astăzi de un eveniment aparte în peisajul cultural – artistic: o expoziție de caricatură a graficianului Marian Avramescu, ce va fi găzduită de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, timp de câteva săptămâni. Deopotrivă aducător de frumos pentru suflet și ochi, momentul se cheamă Poezie și grafică în Cetatea de Scaun, vernisajul bucurându-se de prezența autorului – Marian Avramescu și a fratelui artistului – poetul Lucian Avramescu.

Marian Avramescu: Caricaturistul încearcă o stare de mulțumire totală, generată de invitația Consiliului Județean Dâmbovița de a expune pe simezele unei instituții de cultură prestigioase din Cetatea de Scaun a Târgoviștei portrete la limita caricaturii, reprezentând personalități politice, culturale, artistice, științifice, sportive de pe planetă, din contemporaneitate, dar și din istoria recentă, edili și politicieni din peisajul republicii, precum și binecunoscute fețe locale. A încercat, așa cum era firesc, o interpretare echidistantă, nemaniheistă, fără buni și răi, albi și negri, toți beneficiari ai unei interpretări grafice prietenoase, necontondente.

Expoziţia cuprinde 113 lucrări şi este structurată pe capitole: Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură, oameni politici din ţară şi străinătate, dar şi oameni de cultură. Printre ele se regăsesc şi cele ale unor politicieni dâmboviţeni. Asupra acestora din urmă ne oprim retina pentru câteva momente de seninătate și riduri lipsă:

De sus în jos, pe traseul stânga-dreapta, îi avem pe: Adrian Țuțuianu, Rovana Plumb, Gabriel Grozavu, Mihail Volintiru, Ioan Marinescu, Valentin Calcan, Florin Popescu, Gabriel Boriga, Leonardo Badea, Claudia Gilia, Stanciu Zisu, Ionuț Săvoiu.

 

watermarked-tutuianu 21watermarked-Plumbwatermarked-grozavu finalwatermarked-Volintiruwatermarked-Marinescu 1 copywatermarked-Valentin Irimiawatermarked-Popescu 2watermarked-Primar Targovistewatermarked-LEO FINALwatermarked-GILIAwatermarked-zisu  finalwatermarked-Ionutz

Onoare muncii!

 

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. la unii nu mai era nevoie sa se chinuie. Erau suficiente pozele vicilor cjd

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.