GALERIE FOTO: Trei miniștri au inaugurat sediul care va găzdui facultățile de inginerie ale Universității „Valahia”

valahia - inaugurare sediu facultati (4)

S-a întâmplat astăzi, în prezența a 3 miniștri din Guvernul Ponta (Sorin Cîmpeanu – Educație, Daniel Constantin – Agricultură, Eugen Teodorovici – Fonduri Europene) inaugurarea clădirii care va găzdui de-acum înainte 3 facultăți ale Universității „Valahia” din Târgoviște: Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor și Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică.

La eveniment au participat IPS Părinte Mitropolit Nifon, președintele CJD – Adrian Țuțuianu, prefectul Ioan Marinescu, primarul interimar al municipiului – Cristian Stan, rectorul Călin Oros, parlamentarii Georgică Dumitru, Zisu Stanciu, Florin Popescu și Ion Pârgaru, consilieri județeni și locali, șefi de instituții, profesori și studenți, oameni de afaceri.

Spațiile de învățământ cuprind 5 amfiteatre, 40 de săli de curs, seminar și alte activități didactice, 50 de laboratoare și o bibliotecă. Aici își vor desfășura activitatea aproximativ 2000 de studenți și 150 de cadre didactice și personal auxiliar. Clădirea are o suprafață de peste 9600 mp, este situată în Campusul Universitar, Aleea Sinaia, nr. 13 și este prima investiție inaugurată după Revoluție într-un campus universitar nou.

Potrivit rectorului Călin Oros, toată investiția se ridică la 14 milioane de euro, costuri care acoperă cele trei cămine din campus și clădirea nou-inaugurată.

Sorin Cîmpeanu: Investiția pentru această clădire a fost realizată în proporție de 98% din bugetul Guvernului – Ministerul Educației și 2% a făcut Universitatea eforturi pentru a contribui din venituri proprii la finalizarea investiției. (…) Nu întâmplător este și dl ministru Teodorovici aici, pentru că, în afară de infrastructură, care este admirabilă, este nevoie de investiții în pregătirea resursei umane, a cadrelor didactice și, poate, de investiții în dotarea laboratoarelor. Aveți 50 de laboratoare, sunt convins că s-au făcut eforturi mari, dar am constatat și din discuțiile pe care le-am avut cu colegii dumneavoastră că se simte nevoia completării echipamentelor de cercetare – dezvoltare.

Daniel Constantin: Astăzi, cred că ați realizat un pas, nu este primul și nici ultimul, un pas extrem de important în consolidarea Universității dumneavoastră, în consolidarea renumelui pe care începe să-l aibă Universitatea dumneavoastră și cred că începeți, încet – încet, să fiți un element extrem de important în ceea ce înseamnă dezvoltarea educației în contextul acesta regional.  (…) Ca ministru al Agriculturii nu pot decât să mă bucur pentru faptul că din ce în ce mai multe universități din țară, chiar și Universitatea dumneavoastră, încep să își dezvolte anumite secții, chiar și facultăți cu profil în domeniul agriculturii. Este un semn pentru mine, ca ministru, că acest domeniu este din ce în ce mai căutat, că avem nevoie de specialiști pregătiți în domeniu și cred că prin ceea ce faceți aici ne ajutați în procesul de consolidare a acestui sector economic extrem de important.

Eugen Teodorovici: Rolul nostru, ca și Minister al Fondurilor Europene, este acela de a-i ajuta pe ceilalți colegi din Guvern care au atribuții pe fonduri europene sau care au proiecte cu finanțare europene în 2 zone: pe de o parte, de a găsi drumul cel mai scurt în accesarea banilor euroeni, dar și de a găsi soluții interesante și inovative pe anumite sectoare. (…) Ăsta e rolul nostru ca Minister. Din punctul meu de vedere, există toată susținerea pentru ceea ce înseamnă „școală”. Azi am văzut ceva foarte frumos aici. Eu sunt convins că sunt puține locuri în Europa care se pot bucura de un astfel de mediu de învățământ. Acum doar să-i determinăm pe studenți să vină și să învețe, nu știu dacă neapărat cu note bune, dar să învețe.

În luna octombrie a anului trecut a fost inaugurat, tot în campus, în prezența premierului Victor Ponta, Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară, proiect derulat prin POS CCE cu o valoare de 58 milioane lei.

Onoare muncii!

valahia - inaugurare sediu facultati (2) valahia - inaugurare sediu facultati (3) valahia - inaugurare sediu facultati (5) valahia - inaugurare sediu facultati (6) valahia - inaugurare sediu facultati (7) valahia - inaugurare sediu facultati (8) valahia - inaugurare sediu facultati (9) valahia - inaugurare sediu facultati (10) valahia - inaugurare sediu facultati (11) valahia - inaugurare sediu facultati (12) valahia - inaugurare sediu facultati (13) valahia - inaugurare sediu facultati (17) valahia - inaugurare sediu facultati (20) valahia - inaugurare sediu facultati (21) valahia - inaugurare sediu facultati (22)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.