Ghid de finanțare, în consultare publică: „Școală pentru toți”, program pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii!

Scoala-pentru-toti-pocu-520x245

Ministerul Fondurilor Europene a lansat săptămâna trecută, spre consultare publică, ghidul „Școală pentru toți”, linie de finanțare dedicată prevenirii și reducerii părăsirii timpurii a școlii.

Programul are ca beneficiari finali copiii din școli defavorizate, cu risc de abandon școlar, tinerii și adulții care au renunțat la școală și vor s-o reia, cadrele didactice și specialiștii care au nevoie de sprijin pentru a-și adapta activitatea școlii la nevoile copiilor.

Aplicanții eligibili sunt organizațiile neguvernamentale, autoritățile publice, instituțiile de cult și alte entități interesate să trimită copiii la școală. Elementul central al fiecărui proiect va fi, astfel, școala, fiind pentru prima oară când MFE pune la dispoziție fonduri pentru rezolvarea problemei abandonului școlar într-o manieră atât de complexă.

Pe subiect, a vorbit și președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu: Eu vreau să vă rog să semnalăm primarilor și școlilor din județ existența acestui ghid de finanțare. În ceea ce privește Consiliul Județean, am dispus să se gândească 2 proiecte cu finanțare pe această componentă, unul la Școala Specială din Târgoviște, iar cel de-al doilea la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. În ambele instituții avem copii cu risc ridicat de părăsire timpurie a școlii, în ambele instituții avem nevoie de material didactic, de mijloace de transport, de condiții mai bune în școli, de îmbrăcăminte, rechizite și tot ceea ce ghidul acesta ne poate aduce, după cum în ambele avem nevoie de o perfecționare a pregătirii personalului didactic.

Obiectivele vizate prin intermediul apelului sunt:

  • Creșterea participării la învățământul antre-preșcolar și preșcolar pentru 25.000 de copii;
  • Sprijinirea a +30.000 de copii să meargă la școală, dar și scăderea riscului de abandon școlar;
  • Readucerea la școală – prin programul „A doua șansă” – a 20.000 de tineri și adulți care nu au terminat învățământul obligatoriu;
  • Sprijinirea a 20.000 de cadre didactice, mediatori școlari, consilieri școlari, directori și specialiști în educație pentru a lucra mai bine cu copiii aflați în risc de abandon școlar.

Etapa de consultare publică a ghidului se încheie pe 21 iulie 2016.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.