Guvern: 76 de ajutoare de urgență pentru familii sau persoane în situații de necesitate din Dâmbovița

Prin Hotărârea Guvernului nr. 162/01.03.2023 a fost aprobat un număr de 76 de ajutoare de urgență, în cuantum total de 238.600 lei, pentru familiile sau persoanele care se află în situații de necesitate, din județul Dâmbovița, din următoarele unități administrativ- teritoriale: Municipiul Târgoviște, Bărbulețu, Cândești, Cojasca, Comișani, Conțești,Costeștii din Vale, Crîngurile, I.L. Caragiale, Dărmănești, Dragomirești, Găești, Glodeni, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lungulețu, Mănești, Moroeni, Niculești, Petrești, Pietrari, Pucioasa, Pucheni, Raciu, Răzvad, Râu Alb, Runcu, Șotânga, Valea Lungă, Voinești și Vulcana Pandele.

Cea mai mică sumă acordată a fost 1000 de lei, iar cea mai mare a fost de 10.000 de lei.

  • 62 de ajutoare de urgență au fost acordate pentru probleme grave de sănătate;
  • 14 ajutoare de urgență au fost acordate în vederea evitării riscului de excluziune socială.

Se acordă ajutoare de urgență familiilor sau persoanelor care se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente, epidemii, precum și pentru alte situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială.

Fondurile necesare pentru plata ajutorului de urgență acordat de Guvern se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

”Toate aceste ajutoare sunt adevărate „centuri de siguranță” pentru persoane aflate în situații foarte dificile. Ca societate avem obligația să fim solidari cu persoanele care trec prin situații delicate. Un ajutor oferit la timpul lui este garanția că acea persoană va reuși să depășească acea situație de cumpănă și că se va reîntoarce în comunitate mai sănătoasă și nu se va simți exclusă. Fiecare persoană trebuie tratată cu demnitate și umanitate. Suntem aproape de oameni prin toate acțiunile noastre. Nimeni nu va fi lăsat în urmă!”

(Prefect, Claudia GILIA)

Cancelaria Prefectului, Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.