Inaugurare: Sediu comun pentru toate cele 3 Asociații de Dezvoltare Intercomunitară din Dâmbovița

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a inaugurat, astăzi, sediul administrativ care va găzdui cele 3 Asociații de Dezvoltare Intercomunitară de la nivelul județului: ADI Salubritate, ADI Apă și ADI Civitas. Cele 3 structuri vor funcționa, începând de astăzi, într-o singură locație, clădirea reabilitată de pe Bulevardul Carol I (în care a funcționat, în trecut, și Serviciul Public Județean de Apă). Până acum, personalul ADI Apă și ADI Civitas lucra în birouri din Consiliul Județean, iar ADI Salubritate într-un spațiu închiriat.

La eveniment au participat primari din județ, președinții celor 3 ADI-uri, parlamentari.

Corneliu Ștefan:

De astăzi, am creat un spațiu modern, un spațiu funcțional pentru aceste ADI-uri. Am promis că vom pune această clădire la dispoziția Asociațiilor, am reabilitat-o, am renovat-o, cred că vă aduceți aminte cum arăta până anul trecut.

De astăzi, intrăm în linie dreaptă cu cele 2 proiecte majore de la nivelul județului, POIM-ul pe Apă și Canal; am comunicat public, o spun și astăzi: am obținut, după mult timp, acordul de mediu, așteptăm din clipă în clipă să semnăm cel mai mare proiect de la nivelul județului. Nu în ultimul rând, suntem în linie dreaptă și cu POIM-ul pe Salubritate și sperăm ca, până la sfârșitul anului, să avem gata studiul de fezabilitate.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Felicitări Consiliului Județean pentru că a realizat acest sediu și o activitate unitară pe ceea ce înseamnă prestarea celor mai importante servicii publice din județul Dâmbovița. Vorbim de serviciul de furnizare a apei, de canalizare, transport public și salubritate, servicii esențiale care se furnizează locuitorilor județului.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ar putea să reprezinte un prim pas spre ceea ce înseamnă furnizarea unor servicii integrate într-o zonă metropolitană și cred că lucrul acesta reprezintă viitorul, pentru că nu mai putem furniza serviciile într-un cadru strict determinat de limitele administrativ-teritoriale ale unei localități.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.