Ionuț Săvoiu: Salut modul profesional şi transparent prin care ADR Sud Muntenia contribuie la implementarea POR în regiune

1-1403084468

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ionuţ Sǎvoiu a participat în data de 17 iunie 2014 la sesiunea de informare destinatǎ parlamentarilor din regiunea Sud Muntenia organizatǎ de Agenţia pentru Dezvoltare Regionalǎ Sud Muntenia la Cǎlǎraşi.

Evenimentul a fost moderat de cǎtre domnul Liviu Muşat, Director ADR Sud Muntenia.

Acestǎ sesiune a avut ca temǎ principalǎ accesare fondurilor europene fiind  dezbǎtute mai multe subiecte, respectiv:  rezultatele implementǎrii Regio şi a proiectelor finanţate, rezultatele implementǎrii POS CCE şi a proiectelor finanţate, precum şi aspecte legate de pregǎtirea perioadei de programare 2014-2010.

Reuniunea a avut ca participanţi pe doamna Marian Vişan, Director adjunct Organism Intermediar POR, domnul Mircea Enescu, Şef Serviciu Organism Intermediar POS CCE, doamna Daniela Traian, Director adjunct Direcţia Dezvoltare şi Comunicare.

Deputatul PSD Ionuţ Sǎvoiu a precizat: “Salut modul profesional şi transparent prin care ADR Sud Muntenia contribuie la implementarea POR în regiunea noastrǎ, iar implicarea în dezbateri a tuturor parlamentarilor trebuie sǎ joace un rol pozitiv în acest proces. În altǎ ordine de idei, consider cǎ va trebui sǎ rǎmânǎ de actualitate pentru Dâmboviţa, finanţarea cu prioritatea în cadrul axei de dezvoltare a infrastructurii a proiectului Subcarpatica care este deja aprobat, dar rǎmas fǎrǎ fonduri în exerciţiul bugetar 2014 – 2020. Acest proiect înseamnǎ modernizarea şi aducerea la standarde europene a unor drumuri judeţene care fac legǎturǎ între minunata zonǎ a Muscelului situatǎ în Valea superioarǎ a râului Dâmboviţa şi foarte dezvoltata zonǎ a Vǎii Prahovei. Modernizarea acestor drumuri are menirea îmbunǎtǎţirii accesibilitǎţii în zonǎ, prin localitǎţile pre-montane dâmboviţene respectiv, Bezdead, Buciumeni, Runcu, Pucheni, Malu cu Flori şi de ce nu, Vǎleni Dâmboviţa. Acest proiect prin efectele sale ar stimula economia localǎ, atragerea fondurilor europene, turismul rural şi implicit creare de noi  locuri de munca.”

“Nu pot sǎ nu mǎ gândesc totodată şi la posibilitatea de finanţare din aceeaşi axǎ şi a centurii ocolitoare a municiului Moreni şi a pasajului de traversare a cǎii ferate la intrarea în oraşul Titu venind dinspre drumul naţional 71  – Târgovişte – Bâldana”, a mai adǎugat deputatul Ionuţ Sǎvoiu.

ionut savoiu 3

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.