Iulian Vladu atacă Guvernul Ponta după anunțul creșterii a 234.000 de pensii

iulian vladu

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Victor Ponta și ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Rovana Plumb, au anunțat  astăzi că aproximativ 250.000 de pensionari vor primi suplimentări ale punctajelșor de pensie și, implicit, ale veniturilor. În medie, majorarea este de 63 de lei pe lună pentru 234.000 de beneficiari. Treaba asta se întâmplă după o recalculare avizată de Guvern în decembrie 2013 în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Anunțul n-a fost primit cu bucurie de președintele PDL Dâmbovița, Iulian Vladu, care atacă Executivul Ponta printr-un comunicat de presă. Zice Vladu:

Astăzi, am asistat la o nouă minciună naţională, marca PSD, pusă în scenă de primul ministru Victor Ponta şi de ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb. Cei doi au ieşit de mână, într-o conferinţă de presă, în care au anunţat – precum Ceauşescu, în 1989 – că vor mări 234 de mii de pensii, ca urmare a aplicării indicelui de corecţie pentru cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011.

În fapt, Guvernul nu va da nimic în plus, ci este obligat să respecte Decizia Curţii Constituţionale prin care Ordonanţa 1/2013, dată tot de Ponta, a fost declarată neconstituţională! În loc să-şi ceară scuze pensionarilor, cărora le-a furat din bani, prin aplicarea unui indice de corecţie mai mic, Ponta vine să anunţe, în an electoral, măriri nereale de pensii.

Cei 63 de lei, în medie, daţi în plus celor 234 de mii de pensionari cărora le-au fost calculate greşit pensiile, nu vor acoperi nici măcar scumpirile în lanţ de la 1 aprilie 2014. De aceea, măsura anunţată astăzi drept un mare succes al Guvernului Ponta 3 nu este decât o nouă dovadă de ipocrizie politică.

PSD ar trebui să recunoască, în faţa românilor, că nu a majorat niciodată pensiile, aplicând doar legea adoptată de PDL.

Cu singurul comentariu că ne-a plăcut maxim asta de final cu aplicatul legii adoptate de PDL (care, PDL, se-nțelege, n-a mai apucat să o aplice din motive de popor furios), închidem: Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.