Iulian Vladu i-a împărțit în 4 categorii pe primarii care părăsesc PDL și acuză șantajul și presiunile PSD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Președintele PDL Dâmbovița, Iulian Vladu, a ieșit astăzi alături de interimarul PNL Dâmbovița, Ludovic Orban, în prima conferință de presă comună sub sigla ACL – Alianței Creștin Liberale. Între subiectele abordate de Vladu, a ocupat spațiu acela privind motivele pentru care PDL înregistrează pierderi masive de primari în județ.

Zice Vladu, oferind exemple, nume și dovezi…din vorbe că a fost declanșată o adevărată operațiune de racolare a primarilor democrat-liberali în județ de către PSD, folosindu-se ca arme șantajul și presiunea politică. Liderul portocaliu a avut timp să analizeze fenomenul și i-a împărțit pe primarii pe care-i pierde în 4 categorii, funcție de motive:

Au apărut șantajul și presiunile politice la care sunt supuși astăzi aleșii locali și, mai ales, primarii. Putem spune că sunt 3-4 cauze care determină primarii PDL să migreze:

  1. Prima cauză sau primul grup de primari sunt cei care, astăzi, au dosare penale, dosare în instanță, și li s-a promis de către PSD că vor fi ajutați și vor scăpa de aceste dosare. Și vă dau și exemple: Răscăeți și Brănești, care au dosare în instanță.
  2. A doua categorie – primarii care au proiecte europene și trebuie să abă co-finanțare. Bugetul local este prea redus. Dacă nu participă cu o finanțare, vor pierde aceste proiecte europene și vor fi nevoiți să restituie întreaga sumă. Și atunci, sunt șantajați de către președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu. Li se promite ajutor și bani pentru a rezolva aceste probleme. Ex: Dobra, Poiana.
  3. A treia categorie – oportuniștii. Știți foarte bine și dumneavoastră, sunt primari care nu suportă opoziția, primari cărora le convine numai guvernarea. Și vă dau exemplu la Brezoaele, Ciocănești.
  4. Iar ultima categorie, și cea mai periculoasă, este categoria unde se face adevăratul șantaj, atât pe primar, cât și pe membrii familiei. Sunt amenințați că-și vor pierde locurile de muncă, sunt amenințați cu controale ale instituțiilor statului, cu amenzi. Și li se asigură că, dacă vor trece în barca PSD, vor scăpa și de amenzi, și de controale. Și exemplu vă dau primarul de la Iedera, care, sâmbătă, a fost amendat, firma băiatului primarului a fost amendată cu 300 de milioane (lei vechi) de către Garda de Mediu. Nora sau fata este șantajată cu locul de muncă și i s-a promis că, dacă va face contestație și va trece în barca PSD, va scăpa și de amendă și nu va mai avea niciun control.

Tot după analiza lui Vladu, 16-17 edili vor pleca din PDL Dâmbovița către PSD. La alegerile din 2012, democrat-liberalii au scos 38 de primari.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.