Liceul nr. 2 „Voievodul Mircea” va fi transformat / cel mai mare proiect de infrastructură școlară din istoria orașului

Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, la Liceul nr. 2 „Voievodul Mircea”, pentru a anunța accesarea celui mai mare proiect de infrastructură educațională din toate câte au existat la nivelul municipiului: cu o valoare de peste 9 milioane euro (45 milioane lei), investiții adunate din 3 programe de finanțare vor transforma acest liceu la care învață peste 800 de elevi. Speranța autorităților și conducerii școlii este ca, odată implementat acest proiect și clădirile reabilitate/modernizate, numărul de elevi să crească și mai mult.

Cristian Stan, primarul municipiului:

Suntem într-un moment foarte important pentru această unitate de învățământ și, în general, pentru educația târgovișteană. De ce spun acest lucru? Pentru că administrația locală a reușit să acceseze cel mai mare proiect din istoria investițiilor în infrastructura educațională din Târgoviște și, probabil, unul dintre cele mai mari din România. Este vorba de un proiect de peste 9 milioane euro, care vizează toate corpurile de clădire de la această unitate. Corpul din spatele nostru, corpul principal va benefica de finanțare prin Programul de consolidare pentru clădirile cu risc seismic (Ministerul Dezvoltării), iar corpurile care vizează două ateliere, cantina și sala de sport – prin PNRR și mai avem un atelier care va fi finanțat pe programul „Școli sigure” (Ministerul Dezvoltării).

Cred că această școală avea nevoie de aceste investiții; vorbim de un efectiv de peste 800 de copii și sperăm să fie cât mai mulți. Este o școală foarte frumoasă, uitați-vă ce curte are, ce campus și cred că, prin aceste investiții, vom reuși să atragem încă și mai mulți copii. Este foarte aproape de gară, cu stații de autobuz în imediata apropiere, deci foarte accesibilă. Avem și clase de dual aici și doresc să felicit conducerea unității de învățământ pentru că, iată, au îmbrățișat această modalitate de corelare a cererii de pe piața forței de muncă cu oferta educațională și lucrul acesta trebuie să-l facem în cât mai multe situații.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.