Lider AUR Dâmbovița și vicepreședinte la nivel național, despre ultimele recrutări: Vor urma „în cascadă”, săptămânal / Nu e traseism

Săptămâna trecută, Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat mai multe recrutări de nume cunoscute în partid, parlamentari PSD, PNL sau Forța Dreptei, oameni de afaceri, foști miniștri.

Omul de afaceri Muhammad Murad, fiica lui Vadim Tudor – Lidia Vadim, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Tudose – Ilan Laufer, Sorin Ilieșiu și alți 4 parlamentari se numără printre cei care s-au înscris în AUR. Imediat, a apărut și eticheta de traseism, pe care, însă, liderii partidului condus de George Simion o îmbracă în tot felul de explicații: (1) că astea sunt regulile jocului și că e o chestiune de pragmatism sau (2) că nu e tocmai traseism dacă vii la un partid de opoziție.

Așa a argumentat vicepreședintele AUR, coordonator la nivelul județului Dâmbovița, Valeriu Munteanu, care anunță că vor mai urma astfel de recrutări:

Noi avem ușile deschise pentru toată lumea, avem în fiecare zi sute de români, cetățeni simpli care se înscriu în AUR. În fiecare săptămână o să urmeze personalități cunoscute în spațiul public la nivel județean, național și internațional, care se vor alătura AUR.

Nu există niciun dram de oportunism, așa cum ne etichetează neprietenii noștri politic. Cei care vin, personalitățile pe care le-ați văzut prezentate de președintele Simion și care vor urma în cascadă în fiecare săptămână, vin să pună umărul, vin să muncească, nimeni nu vine pentru o funcție prestabilită, nimeni nu are în niciun laborator liste prestabilite și înțelegeri dinainte făcute.

Dacă bine observați, AUR este un partid în opoziție. De obicei, traseismul este atunci când oameni din partide de opoziție se duc la partide de guvernare, la „cașcaval”. Nu există nicăieri o definiție unică a traseismului politic, există diferite abordări. Declar cu toată responsabilitatea, în calitate de vicepreședinte al partidului și membru al Biroului Național de Conducere: nu există pentru nicio persoană o făgăduință pentru funcții sau candidaturi viitoare, toți vin să muncească cu abnegație, iar cei care vor rezista vor merge mai departe alături de noi.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.