Liderii AUR Dâmbovița, despre comasarea alegerilor: Disperare, comportament periculos, picătura care umple paharul!

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este discutată de coaliția PSD – PNL în aceste zile și, din informațiile noastre, acordul este ca și stabilit. Așadar, vom avea, în iunie, simultan, vot pentru Parlamentul European și vot pentru Consilii Județene și Primării.

Scenariul a fost propus și susținut cu putere de către PNL, care forțează, cu mâna PSD, o creștere a scorului prin rețeaua de primari, șefi de consilii județene, consilieri locali și județeni. Altminteri, îngrijorarea era ca AUR să obțină la europarlamentare un scor cu mult peste cel al liberalilor.

În context, coordonatorul campaniei de europarlamentare AUR Dâmbovița, Ciprian Iacob, acuză disperarea demersului și ignorarea principiilor democratice:

Coaliția PSD – PNL, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, pare să pună în pericol temeiurile democratice ale țării noastre. Demersul lor de comasare este destul de periculos în contextul actual, în care Europa este cu ochii pe noi, iar țara noastră are o serie de pericole la graniță. Această acțiune este un indiciu clar al disperării politicienilor de a-și păstra pozițiile privilegiate. Este inacceptabil ca, sub pretextul unor reforme, să fie ignorate practicile democratice europene și să se calce în picioare principiile democratice. Deși se prezintă ca europeni model, realitatea este că acești lideri politici sunt pregătiți să sacrifice democrația pentru a-și menține pozițiile de putere. Aceste comportament este nu doar inacceptabil, ci și periculos.

Mara Nicolescu, candidat AUR pentru alegerile europarlamentare:

AUR va întreprinde toate acțiunile legale pentru a împiedica această nenorocire, dacă vor reuși să o ducă până la capăt. (…) Această comasare probabil că va scoate românii în stradă. S-ar putea să fie picătura care umple paharul.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.