Ludovic Orban: Ioan Rus bate câmpii! Riscăm să pierdem cel puțin 500 de milioane de euro din POS Transport!

ludovic orban

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a vorbit acum 2 zile despre calendarul aprobării Master Planului General de Transport, identificând sfârșitul lunii aprilie ca moment pentru această împlinire. Mai mult, spune ministrul că, odată fixat acest document care stabilește proiectele și prioritățile de investiții pe toate tipurile de transport, el „va permite ca România să fie un mare șantier începând din acest an”.

Nu la fel crede și co-președintele PNL Dâmbovița, Ludovic Orban, trecut și el pe la șefia Transporturilor. Zice liberalul că actualul ministru „bate câmpii” și ar trebui să-și concentreze atenția pe alte priorități:

Bate câmpii. Dl ministru al Transporturilor ar trebui să găsească soluții pentru a putea fi finalizate acele proiecte care erau finațate pe exercițiul financiar 2007 – 2013 și care, în momentul de față, sunt foarte multe dintre ele blocate. Estimările mele sunt că riscăm să pierdem cel puțin 500 de milioane de euro din Programul Operațional Sectorial de Transport și să nu finalizăm atât tronsoane de autostradă pe care putem să le finanțăm pe bani europeni, cât și tronsoane de cale ferată care, după părere mea, n-au cum să fie terminate. De asemenea, aștept de la ministrul Transporturilor și de la Victor Ponta să spună ce-au făcut cu consorțiul condus de Vinci pe tronsonul de autostradă Comarnic – Brașov. Aștept și din partea DNA să fie un pic mai activă în această poveste.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.