Mâine, la Târgoviște: Marș împotriva violenței domestice (vezi traseul)

Comunicat de presă

Având în vedere că data de 25 noiembrie este declarată „Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Violenţei asupra Femeii”, Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Asistență Socială Târgoviște, organizează, vineri, 25 noiembrie 2022, ora 11:00, o acțiune stradală – marș de protest împotriva violenței domestice.

Scopul acestei acțiuni este de prevenire și combatere a fenomenului violenței domestice prin informarea și sensibilizarea comunității cu privire la fenomenul social cu efecte grave pe care îl are mediul familial violent asupra membrilor unei familii și a societății, în general.

Obiectivele urmărite în această campanie sunt:

  • sensibilizarea și implicarea activă a comunității, cât și conștientizarea faptului că violența domestică este o gravă încălcare a Drepturilor Omului;
  • promovarea mesajelor de „toleranță 0” față de violență;
  • informarea cu privire la legislația din domeniu, mecanismele de soluționare a cazurilor de violență domestică, precum și serviciile sociale suport disponibile pe plan local.

Programul de desfășurare a marșului este următorul: punct de plecare – scuarul Primăriei Municipiului Târgoviște. Traseul este următorul: Strada Poet Grigore Alexandrescu / B-dul. Mircea cel Bătrân / Prefectura Dâmbovița.

Pe durata marșului, vor fi strigate sloganuri anti-violență, iar participanții vor avea bannere și pancarte. Estimăm un număr de 500 – 1.000 persoane participante la această acțiune.

Parteneri ai manifestării: Arhiepiscopia Târgoviște, DGASPC Dâmbovița și Crucea Roșie Dâmbovița.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.