Mâine seară, la Târgoviște: Calea Luminii, eveniment unic în România (detalii)

Săptămâna Mare din Postul Paștilor aduce la Târgoviște, pentru al 23-lea an consecutiv, un eveniment spiritual unic în România, Calea Luminii. Se va întâmpla mâine seară, de la ora 20.00, după Denia Celor 12 Evanghelii, de pe treptele Catedralei Mitropolitane până în Piața „Mihai Viteazul”.

Au prefațat momentul primarul municipiului – Cristian Stan, părintele vicar eparhial – Ionuț Ghibanu și inițiatorul acestui eveniment – pictorul Mihai Șerbănescu.

Cristian Stan: De fiecare dată, în Joia Mare, punem municipiul Târgoviște pe harta națională a evenimentelor deosebite din preajma sărbătorilor pascale. (…) Este un eveniment unic în România și care înseamnă pentru comunitatea târgovișteană un prilej de reuniune. Sunt foarte mulți oameni care participă și care fac din municipiul nostru un reper, mâine. (…) Dincolo de imagine, este mesajul transmis, de încredere, de speranță. Cred că, în aceste moment, mesajul este mai potrivit decât oricând. Să sperăm că anul viitor va fi mai bine, că nu vom mai avea război și că lucrurile se vor mai așeza și vom putea privi cu mai mult optimism înainte.

Ionuț Ghibanu: Prin lumânările pe care le vom ține aprinse ori le vom așeza pe traseul manifestării, vom arăta că înțelegem sensul Luminii, întotdeauna raportându-ne la cuvintele Mântuitorului: „Eu sunt Lumina lumii; cine crede în Mine și Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric”. Sunt convins că târgoviștenii se vor bucura anul acesta, pentru că vor putea participa fără restricții la deniile din această săptămână și la Calea Luminii.

Mihai Șerbănescu: Îmi place când Târgoviștea iese în evidență cu gesturi înălțătoare. Această Cale a Luminii este făcută, în primul rând, de către târgovișteni, cărora le mulțumesc, pentru că au venit cu drag de fiecare dată. (…) Chiar dacă sunt vorbe, ele se pot transforma în realitate; să nu uităm că cine iubește lumina, lumină va fi.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.