Marcel Ciolacu, la inaugurarea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște / foto și declarații

Moment important pentru infrastructura de Sănătate din județul Dâmbovița: modernizată și extinsă în cadrul unui proiect de 2 milioane de euro, dotată cu un aparat Angiograf de 2,1 milioane euro, Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost inaugurată, astăzi, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu, a ministrului Sănătății – Alexandru Rafila și a europarlamentarului Mihai Tudose. Gazde au fost președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, împreună cu managerul interimar al Spitalului – Silviana Marin.

La eveniment au participat parlamentari dâmbovițeni, oameni din administrația județeană și locală, personal medical.

Corneliu Ștefan:

Este un moment de referință pentru județul Dâmbovița și pentru România. Astăzi inaugurăm un corp nou al Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, un corp nou, care a fost construit de la zero, o promisiune pe care am făcut-o în fața dâmbovițenilor. (…) Vorbim despre o investiție de peste 16 milioane de lei. Corpul clădirii are o suprafață de 450mp și a costat aproape 8 milioane de lei. În această clădire am montat un angiograf și, așa cum discutam cu șeful secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență, este cel mai modern aparat din România, la standardele anului 2024. Aparatul a costat aproximativ 10 milioane de lei.

În anul 2020, le-am spus dâmbovițenilor că prioritatea mea și a echipei mele la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița este sănătatea dâmbovițenilor și a rămas și astăzi prioritatea 0. La nivelul Spitalului Județean vorbim de un ambulatoriu nou, cu dotări la standarde moderne, pe care îl vom inaugura în maxim 30 de zile, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional și cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița. Vorbim de reabilitarea, modernizarea și extinderea secției de Primiri Urgențe. Aici avem o mica întârziere, am avut puțin ghinion din partea unui constructor neserios, dar vom relua lucrările în perioada următoare și vom avea o secție de Primiri Urgențe modernă. (…) Vom construi în curtea spitalului de urgență o parcare nouă, cu 320 de locuri.

Marcel Ciolacu:

Pot să spun fără nicio reținere, dumneavoastră ați fost norocoși. Aveți performanță administrativă și toate lucrurile din acel moment s-au pornit și au mers în direcția corectă. Mai devreme am vorbit de investiții în infrastructură, în drumurile publice promise de foarte mulți ani și acum făcute de Guvernul României și domnul președinte al Consiliului Județean.

Vorbim de investiții, cum e normal, în sănătate și în educație, dacă dorim să sperăm să ni se întoarcă familiile, prietenii, nepoții și copiii din diaspora. Vorbim, de fapt, de calitatea vieții, vorbim de nivelul de trai și, nu în ultimul rând, vorbim, cum spunea domnul ministru Rafila, de un vârf de investiții în România în toate domeniile, dar în mod special în domeniile prioritare: educație, sănătate şi infrastructură. Este pentru prima dată în România când avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pe investiții, atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Din punctul meu de vedere, se poate și mai mult și categoric va fi pentru prima oară în istoria României când vom depăși ceea ce ne-am asumat prin bugetul de stat.

Părerea mea, vă spun sincer: încercați să prețuiți pe cei care au performanță, – și pe Cristi și pe Cornel – pe oamenii care în fiecare zi au înțeles de ce au fost aleși de către oameni și mai ales au empatie pentru oameni și le place administrația. E un lucru rar să îndeplinești toate condițiile și după cum se vede, la dumneavoastră există performanță.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.