Marin Antonescu, radiat din PNL: Norocul nostru că n-are nimeni din ăștia un buton nuclear, că ne-am trezi rași cu toții!

marin antonescu 2

PNL Dâmbovița a decis în această seară să-i piardă din partid pe consilierii județeni Marin Antonescu și Neli Ion. În cazul doamnei, s-a votat excluderea pentru că a încălcat deciziile şi hotărârile organismelor de conducere ale partidului şi, prin aceasta, a adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante.

În cazul domnului, povestea e și mai frumoasă. În înțelepciunea majorității membrilor săi, Biroul Permanent Județean a luat act de radierea din calitatea de membru de partid, în conformitate cu prevederile art. 22, alin. 2, lit h din  Statutul Partidului Naţional Liberal, având în vedere Comunicarea CNSAS 136.308, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 924 din 28 decembrie 2005, prin care sunt deconspiraţi agenţi/ofiţeri de securitate, ca poliţie politică.

Ce zice Statutul PNL în punctele indicate: că radierea se face în cazul stabilirii, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, a calității de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securității ăn conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Față de cele de mai sus, a vorbit și „radiatul”. În emsiunea „Punctul pe I” de la Columna TV, Marin Antonescu a descris tabloul în felul următor:

Eu le-am spus ceea ce este important, că nu se îndeplinește condiția statutară. Eu, din 90 am sous că am fost ofițer. Nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă care să ateste ceva de care să-mi fie jenă. Sunt mândru că am fost ofițer, sunt mândru că am fost consul, însărcinat cu afaceri într-o ambasadă importantă, la Bruxelles. Prin urmare, nu mă faci dumneata să-mi fie rușine acum. Dacă vine justiția și spune că am făcut în viața mea ceva reprobabil, să spună justiția, și nu voi. Atenție: nu îndepliniți cerința Statutului și această hotărâre nu va rezista. Ne vom întâlni în instanță, firește.

Au ales această cale pentru că nu se poate contesta în interiorul partidului, ci numai la instanță. (…) În orice caz, au ales o variantă bună, zic eu. Ne scutește să ne mai întâlnim, că nu-mi face nicio plăcere. Și nu pentru c-aș colabora cu PSD, dar fără îndoială că lucrurile vor evolua în direcția asta, nu cu PSD, ci vorbim de președintele Consiliului Județean. Mult prea multă ură am constatat în vorbele lor, ca și când politica asta ar fi un război nuclear. Norocul nostru că n-are nimeni din ăștia un buton nuclear, că ne-am trezi rași cu toții.

Bine, aici e vorba și de o luptă care va să vină, cu pierderi multe în partid. E lupta pentru conducere, fuziunea asta produce multe răni, organele se vor comprima. Iulică Vladu, cu analfabetismul lui cronic, sigur că-și vede șansele micșorate să conducă organizația județeană. Domnul Orban va observa la un moment dat că este fatal să mergi cu un asemenea om în față.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. enache lucian says:

    Nu inteleg de ce domnul Antonescu, care e un om cu carte,stie multe, il mai doare in pix de ce o sa se intample cu PNL ala mare si incult. A fost consul, a fost prefect, fiica a fost europarlamentar, este un om realizat , cu o familie realizata, are tot dreptul la putina odihna, evident ma refer la odihna politica, .

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.