Marin Antonescu, sceptic față de promisiunile primarilor PDL care au susținut alte partide: Declară și la noi, declară și la Țuțuianu!

marin antonescu 2

În urmă cu două săptămâni, președintele PDL Dâmbovița, Iulian Vladu, dădea liber pe gură unor vorbe pline de încredere; anume că foarte mulți din primarii PDL ce-au susținut alte partide în alegeri ar dori să se întoarcă la munca în partidul domnului Vladu. Dinspre cei mulți care au mers lângă PSD n-a dat nume, dar l-a indicat pe Adriean Budoiu de la Fieni, cel care a susținut PMP la europarlamentare.

Prima reacție a venit de la președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care-a răspuns scurt: Nu știu cu cine vorbește domnul Vladu. E treaba dânsului cu cine vorbește. Primarii care au venit la PSD sunt la PSD.

Mai departe, se exprimă pe subiect și prim-vicepreședintele PDL Dâmbovița, (nea) Marin Antonescu (emisiunea Față în față, Columna TV). Într-o notă mult mai rezervată (și mai realistă) decât optimismul lui Vladu, Antonescu se uită cu un sfert de ochi la eventualele promisiuni pe care edilii în cauză le aruncă:

Eu, nu că n-am încredere definitiv și total, dar am mari rețineri. Câți ar fi care sunt sinceri? Dumnezeu știe. Majoritatea declară, dar declară și la noi, declară și la Țuțuianu. Domnul Vladu își exprima o dorință sinceră ca lucrurile să stea așa. Eu nu vreau să fiu neapărat o casandră… Bun, domnul primar de la Fieni este, oricum, mai stabil emoțional decât alții. E posibil să fie așa, m-ar bucura. Dar, în rest…

În aceeași discuție, (nea) Marin combate filosofia PDL Dâmbovița de a nu-i exclude pe primarii-trădători, pentru a nu le da posibilitatea să se înscrie cu acte în alte partide:

Nu iubesc nici trădarea, nici pe trădători, e o chestiune structurală. Eu m-am și „ilustrat” în această discuție. Că „nu poți să-i dai afară”. Poți să-i dai afară. Dar zice: „dacă-i dăm afară, se duc la alt partid”. Și dacă se duc, ce? Nu toată lumea gândește așa. Vedeți dumneavoastră, avem percepții, concepții, suntem formați diferit ca oameni. Unii cred că este politică deșteaptă, de perspectivă, să nu-l dai afară, că poate se schimbă echilibrul de forțe și vine la noi. Dar el tot aia rămâne, cel care face de-astea.

Nu e prima dată când prim-vicepreședintele PDL Dâmbovița abordează subiectul. Cu puține zile înainte de alegerile europarlamentare, primarii care au ales să susțină Partidul Social Democrat în alegeri primeau de la (nea) Marin Antonescu o replică foarte dură. Nu i-a afectat foarte tare, dovadă scorurile din alegeri, dar a rămas în galeria descrierilor memorabile.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.