Ministrul Justiției a inaugurat sediul Judecătoriei Târgoviște fără autoritățile locale / video – cum putea să arate clădirea înainte

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a participat, astăzi, la evenimentul de inaugurare a sediului Judecătoriei Târgoviște, imobil care a făcut obiectul unui proiect de reabilitare, consolidare, extindere și recompartimentare derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Investiția a costat 17,6 milioane lei și era așteptată de mulți ani, având în vedere faptul că, așa cum arăta inițial, clădirea era total necorespunzătoare satisfacerii unor cerințe decente ale instanței. Condițiile erau inadecvate, nu erau asigurate fluxul separat pentru magistraţi, personalul instanţei și deţinuţi, sălile improprii, iar la etaj nu se putea asigura accesul persoanelor cu handicap. Clipul video de mai jos arată realitatea în care funcționa Judecătoria:

Începând din 2015, Judecătoria Târgoviște și-a desfășurat activitatea în fosta clădire a Facultății de Inginerie de pe Bulevardul Unirii, cu sprijinul autorităților locale.

Care autorități locale nu au fost prezente la evenimentul de inaugurare de astăzi. Din informațiile pe care le avem, NU AU FOST INVITATE (ori din neglijență, ori din intenție), lucru cel puțin curios, mai ales că, repetăm, activitatea Judecătoriei din ultimii 8 ani, în clădirea din micro VI s-a datorat sprijinului consistent și recunoscut al Primăriei Târgoviște, cel puțin.

Judecătoria Târgovişte îşi va desfăşura activitatea în sediul reabilitat începând cu data de 20 noiembrie 2023.

Alina Gorghiu: Este un spaţiu impresionant, am avut ocazia să îl vizitez. Aşa, foarte pe scurt: cinci săli de judecată, patru săli de şedinţă, cinci de deliberare, două de aşteptare, se adaugă o sală de audiere minori. Şi să ştiţi că mi-am luat angajamentul ca în mandatul meu, cât o fi, mult, puţin, să fac imposibilul şi să generăm câte o sală de audiere minori în fiecare instanţă, pentru că este de necrezut maniera în care creşte numărul de dosare în care sunt implicaţi minori.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.