Miriuță va fi instalat, astăzi, la Chindia Târgoviște / Clubul eșuează în relația cu presa locală

21 iunie 2023 – prezentarea „new Chindia”, după retrogradarea în Liga 2 / în alb, antrenorul Dragoș Militaru n-a prins decât 3 meciuri

Nu e deloc atitudinea unui club serios ce se întâmplă la Chindia Târgoviște în ultimele zile. Retrogradată în Liga 2, clubul de sub Turn a oferit senzația unui „restart” odată cu schimbările majore de la nivelul conducerii, staff-ului și lotului de jucători. Însă, după doar două etape de campionat (1-1 la Târgoviște cu Steaua și 0-0 la CSM Slatina) și un meci în Cupa României (5-0 la CS Blejoi), antrenorul Dragoș Militaru a fost demis (convins să accepte rezilierea contractului) de către președintele clubului, Andrei Cordoș. Fără niciun avertisment, fără nicio explicație plauzibilă.

Chiar Militaru se declară „șocat” de ceea ce i se întâmplă: E șocantă (demiterea – n.a.), pentru că am fost și eu șocat. Dar acum nu mai sunt, sunt doar trist. Trist, pentru că am venit cu inima deschisă. Și pentru că am simțit căldura oamenilor din Târgoviște. Mulți m-au oprit pe stradă după ce s-a întâmplat și mi-au zis că sunt uimiți, lumea nu înțelege… Bine, ce să înțelegi, că dacă iubești fotbalul și crezi în principii, nici n-ai ce să înțelegi… Nici să înțelegi, nici să înveți de aici!

Noul antrenor al târgoviștenilor era, deja, pregătit și va fi anunțat astăzi: Vasile Miriuță, care a pregătit-o ultima dată pe Minaur Baia Mare, retrogradată în Liga 3. Și-a început cariera de antrenor principal la echipa a doua a lui Energie Cottbus, iar apoi a mai trecut pe la echipe precum Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, ETO Gyor, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dinamo București, Hermannstadt, Kisvarda și Minaur Baia Mare.

Așadar, o despărțire neprevăzută și, ținând cont de primele rezultate, nesusținută cu argumente solide. Exact genul de lipsă de seriozitate pe care noua echipă managerială voia s-o dea uitării. Mai mult, Chindia plusează la capitolul neprofesionalism și în relația cu presa locală. Exceptând prima conferință de presă, în cadrul căreia au fost prezentați antrenorul Militaru și președintele Cordoș, conferință convocată de Consiliul Județean Dâmbovița, clubul pare incapabil să-și formeze o bază de date și să trimită invitații la evenimentele media pe care le organizează. La precedenta conferință, președintele Cordoș a sunat doi reprezentanți ai presei locale și atât (nu se știe cum a luat decizia asta), iar pentru conferința de astăzi, de prezentare a lui Miriuță, Chindia a postat ceva pe facebook. Profesionalism.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.