Oana Vlăducă (PSD Dâmbovița) cere ministrului Educației adaptarea programului „Lapte, corn, măr” la realitățile din școli!

oana vladuca 3

Deputatul PSD Dâmbovița, Oana Vlăducă, s-a adresat ministrului Educației, Pavel Năstase, pe un subiect în dreptul căruia cadrele didactice au făcut foarte multe sesizări în ultima perioadă: programul guvernamental „Lapte, corn, măr”. În esență, deputatul îi solicită ministrului o analiză și soluții pentru ca programul, util pentru scopul în care a fost gândit, să fie adaptat noilor realități din școli.

Textul întrebării:

Vă adresez această întrebare în legătură cu o serie de probleme ridicate de cadre didactice din județul Dâmbovița cu privire la derularea și gestionarea programul guvernamental „Lapte, corn, măr”. Programul, chiar dacă și-a dovedit eficiența în timp, nu-și mai regăsește adresabilitatea adecvată realității actuale.

Chiar vulnerabilitățile semnalate de profesori subliniază, în principal, o lipsă de corelare a normelor de implementare a programului cu realitatea din școli. Aceste norme par depășite, conducând la probleme de zi cu zi ce necesită o corectare a situației:

  1. Lipsa de specificație din program pentru persoanele desemnate să facă recepția produselor și distribuirea către elevi (personal nedidactic, didactic auxiliar, didactic, elevi?) în acord cu normele DSP și DSVSA, orarul unităților de învățământ, responsabilitățile prevăzute în contractul colectiv de muncă.
  2. Lipsa prevederilor clare și a procedurilor de urmat în legătură cu:
    • Regulile de igienă (păstrarea produselor la o anumită temperatură, spălarea merelor, etc) corelate cu distribuirea lor către copii, intervalul de timp în care vor fi consumate;
    • Produsele pe care elevii nici nu le consumă, nici nu le iau acasă;
    • Returnarea produselor nedistribuite.

Domnule ministru, față de cele prezentate, apreciind inițiativa și deschiderea pentru dialog, vă rog să analizați posibilitatea unor soluții alternative de aplicare a programului, adaptate noilor realități.

Solicit răspuns scris.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.