Pierdere dureroasă pentru senatorul Adrian Țuțuianu / mesaj emoționant

Senatorul Adrian Țuțuianu a pierdut astăzi una dintre cele mai dragi persoane din viața sa, pe cel care, așa cum însuși mărturisește, i-a fost „reperul cel mai puternic în această lume”. Bunicul senatorului, Florea Gheorghe, veteran de război, autodidact, cunoscător de istorie și literatură, cel care i-a descoperit această „lume” și nepotului său, a trecut astăzi în veșnicie.

Mesajul lui Adrian Țuțuianu este încărcat de durere:

L-am iubit enorm pentru că a fost reperul meu cel mai puternic în această lume.

El însuși autodidact, mi-a pus creionul în mână, m-a învățat să citesc. Cu el i-am descoperit pe Creangă, pe Eminescu, pe Slavici și Sadoveanu, cu el i-am descoperit pe Jack London, Balzac, Tolstoi și Dostoievski.

El mi-a povestit de marele Constantin Tănase, pe care l-a cunoscut personal. Mi-a vorbit pentru prima oară de Mareșalul Antonescu și Regele Mihai. Mi-a oferit reperele istorice ale perioadei interbelice și ce a urmat apoi, provocările celui de-al doilea război mondial, foametea din ’46-47, schimbările politice de după 1945.

El m-a îndemnat tot timpul să fac carte, a mers cu mine când m-am înscris la examenul de admitere la Facultatea de Drept.

Intrase în anul 100 de viață și avea lângă el copii, nepoți, strănepoți, stră-strănepoți. Veteran de război, ne-a învățat pe toți să trăim demn și ne-a iubit fără limite. Ne-a fost model de viață.

L-am iubit enorm. Și îi strig astăzi că mă doare că nu-l mai am. Sper ca, de acolo unde va poposi sufletul său, să nu fie niciodată dezamăgit de mine 😢❤️

Florea Gheorghe (05.09.1920 – 12.01.2020)

#BuniculMeu
#EroulMeu

Înmormântarea va avea loc marți, ora 12.00, la biserica parohiei Micloșanii Mici din comuna Malu cu Flori.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.