Pr. Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, un nou semnal de alarmă: S.O.S. MĂNĂSTIREA STELEA din Târgovişte!

Părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu transmite un nou mesaj de îngrijorare față de situația provocată la Mănăstirea Stelea din municipiul Târgoviște, acolo unde, pe terenul din imediata apropiere, au început, în luna decembrie a anului trecut, săpături arheologice care să arate dacă proprietarul poate construi pe acel teren. După o scurtă pauză, se pare că săpăturile au fost reluate, iar efectul se observă, deja: încep să crape zidurile chiliilor mănăstirii.

De unde și semnalul de alarmă:

Pe 4 decembrie 2019 atrăgeam atenția asupra faptului că pe terenul de lângă Mănăstirea Stelea au început săpăturile arheologice, în vederea obținerii avizului Ministerului Culturii, de către proprietar, care ulterior, dorește să construiască un imobil.

După puțin timp au încetat și am crezut că demersul public a avut efect asupra conștiinței proprietarului terenului aflat în legătură strânsă cu o doamnă arhitect care este acreditată de Ministerul Culturii pentru a întocmi proiecte, „gura de Târgoviște” afirmând chiar că fiul doamnei este proprietarul „de facto”.

Ieri, am aflat, cu mâhnire, că au reînceput săpăturile pe acel teren și că au crăpat zidurile chiliilor Mănăstirii, așa cum vedem din fotografiile de mai jos.

Părintele stareț a notificat imediat pe domnul Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” în legătură cu această situație și, de aceea, SOLICIT PUBLIC UN PUNCT DE VEDERE AL ACESTUIA!

VĂ ROG, DRAGI TÂRGOVIȘTENI și DÂMBOVIȚENI, SĂ APĂRAȚI PATRIMOMIUL NAȚIONAL ȘI MĂNĂSTIREA STELEA, simbol al împăcării celor doi domnitori, Vasile Lupu al Moldovei și Matei Basarab al Țării Românești!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.