Președintele CJ Dâmbovița, critică la Iohannis și Cioloș pe tema inundațiilor: Absenți, țară NEGUVERNATĂ!

Foto: Mediafax

Președintele CJ și PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi în cuvinte aspre despre atitudinea Președintelui Klaus Iohannis și a Primului Ministru Dacian Cioloș față de situația gravă care a afectat România în ultima lună, sub aspectul inundațiilor din 15 județe ale țării. Țuțuianu spune că atitudinea celor 2 se traduce în dispreț și indolență:

Dacă facem o analiză a ce s-a întâmplat în 15 județe din România, cele mai afectate de aceste fenomene meteo, ajungem la următoarea concluzie:

  • 692 locuințe afectate
  • 1673 anexe gospodărești
  • 32 de școli, cămine culturale, săli de sport
  • 658 de poduri și podețe
  • 18.753 ha terenuri agricole
  • restricții pe zeci de km de cale ferată, drumuri naționale, județene, comunale.

Este aproape de neînțeles atitudinea Președintelui României și a Primului Ministru Cioloș față de situația extrem de gravă în care se află România. Am putut constata că, la câteva săptămâni de la producerea primelor evenimente, dl Cioloș a convocat o videoconferință cu prefecții pentru analiza acestui subiect. Asta s-a întâmplat luni dimineața, la ora 8 și jumătate, repet, la 2 săptămâni de la data când s-au produs primele evenimente grave.

Vreau să vă spun că, deși Dâmbovița n-a avut situații grave, deosebite, și noi înregistrăm un număr important de drumuri comunale, drumuri județene, poduri și podețe afectate de fenomenele meteo din ultima perioadă, în special de cantitățile mari de apă. Avem afectat podul de pe drumul județean, de la Brănești; avem riscuri majore pe drumurile naționale, la podul de la Pietroșița, după cum și ceva riscuri, dacă nu se intervine imediat, la podul de la Viișoara, unde faptul că s-au sistat lucrările din etapa a II-a generează probleme suplimentare; avem mii de hectare de teren care au fost calamitate în județul Dâmbovița.

Putem să tragem o concluzie: că România a părut în aceste 3 săptămâni de zile o țară neguvernată. Niciodată în istoria acestei țări, șefii Executivului nu au arătat o indolență și un dispreț pe care nu credeam să le vedem astăzi în fruntea statului. Practic, Primul Ministru a fost absent, Președintele a fost absent, ministrii au fost absenți din acest subiect. Mi se părea normal ca și dl Cioloș, și dl Iohannis, să-și fi pus cizmele în picioare, să se fi deplasat în zonele calamitate și să fi intervenit măcar pentru a spune o vorbă bună cetățenilor afectați. Vreau să vă spun că mi-e dor chiar și de Băsescu, care-i certa pe unii că n-au pus tencuială sau că au pus casa în albia râului. Măcar avea o opinie, arăta o anumită preocupare. (…) Nu a existat niciodată, în ultimii 26 de ani o lipsă de reacție de tipul ăsta din partea autorităților administrației publice centrale. Și mă refer, în special, la președinte, prim-ministru, miniștri.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.