Președintele CJD: Sunt salarii de 10.000 lei la Consiliul Județean, iar performanța nu există. Sunt 3-4 persoane în toate proiectele europene

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a vorbit, în cadrul unei emisiuni tv, despre primele zile petrecute în instituție, primele discuții cu directorii și personalul CJD și primele decizii. Între acestea din urmă – o organigramă nouă a instituției, care să o facă mai suplă, mai echilibrată.

Ștefan a vorbit și despre lucrurile care-l deranjează și pe care le va schimba: lipsa de performanță a unor directori care încasează salarii foarte mari:

Am avut, în prima zi, o discuție cu colegii mei și le-am spus: „Nu știu cu ce lideri ați fost obișnuiți sau ce lideri v-au plăcut mai mult, mai puțin. Eu nu am nici stilul să dau cu bâta în masă, nici să înjur, nici să denigrez, nici să fac diversiuni”. Le-am cerut un singur lucru – performanță. Le-am spus că, în 2006-2008, toți cei din administrația publică plecau în privat, căci erau salariile mari în privat. Acum, situația e inversă. Nu cred că e nimeni (din mediul privat – n.r.) în Târgoviște sau la Titu sau la Moreni care să-și permită să dea unui șef de serviciu 10.000 lei pe lună. Sunt, astăzi, salarii de 10.000 lei la Consiliul Județean, iar performanța dumnealor, fără să dau nume, nu există.

Voi lua compartiment cu compartiment, birou cu birou, serviciu cu serviciu, direcție cu direcție. Avem direcții-mamut în CJD, care nu funcționează.

Sunt de 7-8 ani aceleași 3-4 persoane în toate proiectele cu fonduri europene și se bat care să fie în toate proiectele, că au indemnizație 25% din salariu. Eu le-am spus tuturor că, de săptămâna viitoare, facem o dispoziție să mai vină și alții. Nu cred că ar fi o problemă dacă ar veni și un alt coleg de birou.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.