Președintele CJD, vizită de lucru pe 3 drumuri județene aflate în reabilitare (comunicat)

Comunica de presă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, și directorul Vasile Dinu – Direcția Infrastructură Locală, au efectuat astăzi, 11 noiembrie 2020, o vizită de lucru la investițiile ce vizează infrastructura rutieră din județ.

Primul obiectiv vizitat, împreună cu primarul comunei Râu Alb, Cătălin Preda, a fost „Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pe DJ 712A Râu Alb – Runcu”, investiție în curs de realizare prin Programul Operațional Regional (proiecte retrospective), în valoare de 3.446.446,73 lei, în cadrul căreia s-a executat primul strat de asfalt pe întreg traseul, de 2,75 km de drum, în curs de finalizare fiind și așternerea stratului al doilea de asfalt (stratul de uzură). În cadrul obiectivului, sunt finalizate și lucrările de modernizare prin betonare a șanțurilor și rigolelor pentru scurgerea corespunzătoare a apei pluviale.

Al doilea obiectiv pe agenda vizitei au fost lucrările executate în cadrul proiectului „Drumul județean DJ 712A, sectorul Râu Alb – Gura Bărbulețului – Pietrari – Aluniș – Manga – Izvoarele (DN 72A)”, în lungime totală de 15,566 km. Valoarea investiției este de 4.889.749,49 lei, iar, până în prezent, s-a executat covorul bituminos pe întregul traseu. În continuare, se vor realiza marcajele rutiere, acostamentele și se vor decolmata șanțurile.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a dorit să vadă modul în care se desfășoară lucrările prevăzute în proiectul pentru reabilitarea drumului județean DJ 702B, sectorul Gemenea (DN 72A) – Cândești-Vale – Tătărani – Mănești – Ungureni – Lucieni, în lungime de 39,745 km, lucrări prevăzute într-un contract cu valoarea de 14.516.812,16 lei. Până în prezent, s-a așternut covor bituminos pe un tronson de drum de aproximativ 20 km, care traversează unitățile administrativ-teritoriale Cândești, Tătărani, Mănești și Dragomirești, președintele Corneliu Ștefan având astăzi ocazia să discute cu reprezentanții autorităților publice locale.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.