Președintele PSD Dâmbovița: Voi propune să nu mai organizăm alegeri parțiale după ce s-a trecut de jumătatea mandatului!

tutuianu

Județul Dâmbovița așteaptă organizarea alegerilor parțiale anticipate în 6 situații: primăriile Târgoviște, Crângurile, Dragomirești, Produlești, Vulcana Pandele și colegiul de Senat nr. 2 (Târgoviște – Moreni). Când și dacă se vor întâmpla aceste alegeri e un subiect în dreptul căruia se pun întrebările.

S-a exprimat astăzi și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, cu privire la oportunitatea organizării alegerilor parțiale anticipate în funcție de momentul întreruperii mandatului. Zice președintele PSD Dâmbovița că partidul este pregătit pentru scrutinele din județ, dar, pe fond, tema în sine presupune o analiză mai largă:

Alegerile pot fi făcute oricând. Nu cred că asta e o problemă și nu avem a ne teme de alegerile parțiale. Eu v-am și spus că ne pregătim pentru alegerile parțiale anticipate pentru funcțiile de primari în localitățile din județul Dâmbovița.

Sunt de analizat 2 lucruri și are legătură și cu reforma sistemului electoral. Numărul 1: dacă n-ar fi bine să facem aceste alegeri parțiale pe un sistem de vot modificat, după ce aprobăm pachetul de legi electorale; și eu cred că așa ar trebui. Numărul 2: Personal, voi propune ca, după ce s-a trecut de jumătatea mandatului, să nu mai organizăm alegeri parțiale. Ele nu înseamnă decât o cheltuială în plus, iar unitățile administrativ-teritoriale pot funcționa cu primari interimari, cu soluții care să ne asigure continuitatea administrației publice, astfel încât să evităm un spectacol electoral continuu. Deci, ca moment, dacă vacantarea postului a intervenit după jumătatea mandatului, nu văd rațiunea pentru care am mai organiza alegeri. Pe de o parte îndeamnă costuri, iar pe de altă parte populația participă la alegeri parțiale într-un număr foarte mic.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. bai tutuianule, dar bani de referendumuri pt demiiterea presedintelui cum ati avut?du-te si arunca-te in dambovita si lasa-ne!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.