Program investițional amplu la Șotânga: obiectivele prioritare pentru 2015!

adrian tutuianu - constantin stroe

Primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, principalele obiective de investiții pe care administrația le urmărește în anul 2015. În sinteză și enumerate metodic, proiectele prioritare se referă la:

  • Consolidarea și modernizarea Școlii nr. 2 Șotânga, obiectiv finanțat prin programul Operațional Regional, care se va finaliza la jumătatea lunii mai.
  • Reabilitarea și modernizarea străzilor Făgețel, Glod și Câmpuleț, proiect derulat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Valea Ialomiței” și finanțat prin PNDR – Măsura 322. Proiectul este și el pe ultima sută de metri, lucrându-se la marcaje, semne de circulație.
  • La 15 martie au demarat lucrările pentru construirea dispensarului din cartierul Goleasca, obiectiv finanțat prin OUG 28/2013.
  • Săptămâna viitoare se va da ordinul de începe a lucrărilor pentru modernizarea drumului de legătură în satul Teiș, între str. teiul Doamnei și DJ 712;
  • În mai puțin de o lună, se va finaliza procesul de achiziție a unui buldoexcavator și unei autoutilitare pentru serviciul „Situații de urgență”.

Constantin Stroe: E un program investițional mare, zicem noi, cu toate că în 2015 avem o problemă vizavi de finanțări, pentru că, o dată cu apariția Legii bugetului, localitățile mari, cu populație de peste 6.000 de locuitori, întâmpină probleme în asigurarea finanțărilor obiectivelor de investiții noi sau în continuare. Dar sperăm că putem rezolva, prin OUG 2/2015 și HG 234 care reglementează împrumuturile administrațiilor locale din veniturile de privatizare de la Trezoreria Statului, dacă procedurile sunt flexibile și se desfășoară într-un orizont de timp rezonabil, să suplinim lipsa de finanțare de la momentul ăsta și să reușim ca, la sfârșitul anului 2015, obiectivele care sunt în curs de realizare și cu termene de finalizare angajate să fie terminate.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.