Progresiști fără pereche: Publicația „Politica Broastei”, interzisă la acțiunile UNPR Dâmbovița!

Posted by

sediu

Se întâmplă așa. Organizația Județeană a UNPR Dâmbovița a bifat astăzi un eveniment notabil: inaugurarea noului sediu politic, situat pe Bulevardul Carol I – fosta clădire a postului de televiziune MDI. A fost prezent însuși președintele Uniunii la nivel național, vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Lângă el, secretarul general și primar al Sectorului 2 București, Neculai Onțanu, și zeci de susținători, majoritatea tineri. La acțiune, organizatorii au invitat toată presa locală, cu o excepție: publicația politica-broastei.ro.

Pentru că nu e prima dată când se întâmplă să fim „scoși” din lista de presă, am transmis personal, pe mai multă căi, datele de contact pentru ca informațiile relevante despre UNPR Dâmbovița să ajungă și la noi și, prin noi, la cititorii PB. Am crezut inițial că e vorba de o „scăpare”, deși oamenii de-acolo sunt suficient de pricepuți încât să nu le „scape” anumite lucruri decât cu intenție. Nu am avut nicio reacție la prima încercare, nici la a două, nici la a treia. Am trimis un mesaj la adresa de pe care UNPR Dâmbovița comunică mail-uri către colegii din presa locală. Nicio reacție. I-am transmis informațiile de contact unuia dintre liderii UNPR Dâmbovița, cu aceeași rugăminte de a le introduce în baza de date. Nicio reacție. Mai mult, o colegă de la Radio Minisat, Mihaela Sandu, i-a transmis băiatului de la UNPR care o contactase ca să-i confirme participarea la eveniment că mai e cineva din presă care nu a fost anunțat. Eu. Băiatul a notat politicos datele mele de contact, i-a confirmat Mihaelei că nu există vreo listă neagră a jurnaliștilor la UNPR Dâmbovița și s-a angajat să rezolve problema de comunicare. A rezolvat-o în sensul că nu s-a întâmplat nimic de ieri, de la ora 13.00 până astăzi, la acțiunea propriu-zisă. Astfel, fără niciun argument, fără nicio justificare, fără niciun criteriu acceptabil, Politica Broaștei este exclusă de UNPR Dâmbovița de la evenimentele publice ale partidului. Nu știu cine ia deciziile de acest fel, dar președintele Dan Miculescu e dator cu un răspuns pe care să-l putem digera.

Aveți mai jos audio cu dialogul Mihaelei Sandu (Radio Minisat) și reprezentantul UNPR Dâmbovița pe relația cu presa locală:

Situația e cu atât mai ridicolă în dreptul UNPR Dâmbovița cu cât oamenii care au populat recent organizația pretind a aduce un „suflu nou” în tabloul politic local, entuziasm și principii, angajament și valori, interes național și calități, caca și maca. Un fel de tineri frumoși și liberi, dar de stânga. Până acum, cât mă privește, singura calitate pe care nu pot să le-o contest e aceea de a fi revoltător de jenanți în atitudine. E drept, poate că nu mă ridic eu la înălțimea exigențelor morale și intelectuale ale unora dintre cei care au umplut sediul modern al partidului, dar promit că fac eforturi considerabile în a nu dezamăgi.

Onoare muncii!

P.S: Victimizarea de mai sus nu făcea parte din planul meu de articole pentru astăzi. Mi-ar fi plăcut să scriu despre declarațiile vicepremierului, despre inaugurarea sediului. Dar, repet, nu e primul moment în care UNPR Dâmbovița oprește accesul PB la acțiunile și informările pe care le transmite.

P.S. 2: Dacă făcea Țuțuianu asta, era un dictator nebun și plin de ură. Așa, se cheamă „progresism”.

P.S. 3: Aștept cu interes comanda unui nou material de atitudine pe sistemul: Alcătuiți o compunere în care să se regăsească expresiile „lacheul lui Țuțuianu”, „sluga politică”, „disperare maximă”, „UNPR Dâmbovița e o forță”.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.