Proiect peste Prut (II): A fost inaugurat Liceul Teoretic din Raionul Ștefan Vodă, cu finanțare din partea județului Dâmbovița! (foto)

stefan voda (1)

Liceul Teoretic din Raionul Ștefan Vodă (Republica Moldova) a fost inaugurat sâmbătă, 28 octombrie, după finalizarea unui proiect de reabilitare și dotare la a cărui finanțare a participat și Consiliul Județean Dâmbovița.

Este vorba de o investiție în valoare totală de 1.394.534 lei din care contribuția CJD este de 714.838 lei. Acordul de finanțare pentru acest proiect a fost aprobat în forul administrativ județean în luna mai 2016, ca un pas înainte pentru concretizarea acordului de înfrățire dintre cele 2 unități administrativ-teritoriale semnat în toamna anului 2012.

Liceul din Ștefan Vodă este una dintre cele mai mari și mai competitive instituții de învățământ preuniversitar din Republica Moldova. Instituția nu a cunoscut lucrări de reabilitare de asemenea amploare în cei aproape 50 de ani de existență.

Panglica inaugurală a fost tăiată de Nicolae Molozea, președintele Raionului Ștefan Vodă, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și senatorul Adrian Țuțuianu. Din delegația județului Dâmbovița au mai făcut parte: vicepreședintele Alin Manole, consilierii județeni Daniel Comănescu, Mihai Istrate, Iulian Oprea, Sorin Ion (inspector școlar general – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița) și Gabriel Plăiașu, reprezentanți ai aparatului propriu al CJD, Cristina Stroe, inspector școlar general adjunct – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Gheorghe Popescu, directorul filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița.

Directorul liceului „Ștefan Vodă”, Elena Cornițel, a înmânat plachete de recunoștință tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei investiției. Aproximativ 600 de elevi învață la Ștefan Vodă.

Atât senatorul Adrian Țuțuianu, cât și președintele CJD, Alexandru Oprea, au apreciat, în mesajele lor, că relația de înfrățire poate să se dezvolte în continuare prin astfel de proiecte comune concrete, fâcând apel la conștiința faptului că românii de pe ambele maluri ale Prutului au același drum, aceleași valori, aceleași idealuri și o istorie care le stă mărturie.

Onoare muncii!

stefan voda (2) stefan voda (3) stefan voda (4) stefan voda (5)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.