PSD Dâmbovița: Lista celor care și-au depus intenții de candidatură pentru alegerile parlamentare!

candidati psd dambovita (3)

Potrivit calendarului stabilit în interiorul organizației, PSD Dâmbovița a avut până ieri, 20 iulie, termenul limită pentru depunerea, de către doritori, a intențiilor de candidatură pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. Astăzi a fost anunțată de către secretarul executiv – Alexandru Oprea lista celor înscriși:

Senat

  • Adrian Țuțuianu (președinte CJ și PSD Dâmbovița)
  • Alexandru Oprea (vicepreședinte CJD)
  • Leonardo Badea (senator)

Camera Deputaților

  • Rovana Plumb (deputat)
  • Claudia Gilia (președinte OFSD Dâmbovița, consilier județean)
  • Carmen Holban (viceprimar Târgoviște)
  • Corneliu Ștefan (vicepreședinte CJD)
  • Radu Codruț Ștefănescu (director general ANCPI)
  • Gabriel Sandu (primar Voinești)
  • Alexandru Oprea (vicepreședinte CJD)

Secretarul executiv și vicepreședintele CJD, Alexandru Oprea, și-a depus intenția de candidatură și pentru Senat și pentru Cameră, declarând că încă nu s-a decis pentru care din listă va opta.

Referitor la faptul că întreaga conducere a Consiliului Județean (președintele și cei 2 vicepreședinți) și-a depus intenția de candidatură, Alexandru Oprea spune că nu toți cei 3 vor pleca în Parlament: Este doar o intenție de candidatură. (…) Vă asigur că n-o să plece întreaga conducere a Consiliului Județean și va rămâne cineva să conducă și Consiliul Județean. Dacă mă întrebați pe mine, un rezultat optimist este c-or să plece cel mult 2, iar un rezultat realist este c-o să plece 1 din 3.

Oprea a avut un comentariu și pentru directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Radu Codruț Ștefănescu: Înțeleg că este un candidat sprijinit de Organizația Târgoviște, nu știu când au luat această decizie de a-l sprijini. Înțeleg că este director pe la ANCPI. Să vedem, nu știu nici dacă este nici membru al organizației. Este opțiunea dumnealui, o să analizăm.

Ce urmează?

Până pe data de 5 august se va face analiza, în interiorul organizației județene, a candidaturilor depuse, iar apoi, validarea candidaturilor finale (și a ordinii pe liste) în cadrul unei Conferințe Județene, cu participarea tuturor aleșilor partidului, prin vot secret. Candidaturile vor face apoi obiectul unei analize în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, care va avea loc la jumătatea lunii august, la Vaslui. Acest for este își va spune ultimul cuvânt pe lista de candidați, în sensul în care propunerile vor respecta criteriile de integritate și statutare ale partidului.

Județul Dâmbovița va trimite în Parlament 7 deputați și 3 senatori. PSD Dâmbovița mizează, raportându-se la rezultatul foarte bun al alegerilor locale, pe câștigarea a 2 mandate de senator și 4-5 deputați.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.