PSD, foarte optimist la Moreni, după sondajul SOCIOPOL / Gabriel Purcaru, mare favorit la Primărie (detalii)

PSD a organizat, astăzi, o nouă conferință de presă la Moreni, acolo unde organizația se află într-un efort de vizibilitate in ultimul an. Au participat președintele PSD și CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, secretarul general al PSD Dâmbovița și primar al municipiului Târgoviște – Cristian Stan și președintele PSD Moreni, candidat pentru funcția de primar – Gabriel Purcaru.

În anul electoral cel mai ofertant, cu toate alegerile în decurs de câteva luni, social-democrații sunt mai mult decât optimiști. La Moreni, în cel de-al doilea municipiu al județului, sondajele încheiate la finalul anului trecut plasează PSD și pe candidatul la Primărie pe primul loc, la mare distanță de ceilalți. Este declarația lui Corneliu Ștefan, care a vorbit foarte rar despre sondaje în această perioadă, dar care, astăzi, a dorit să facă publice câteva din datele obținute (cu precizarea că sondajele vor fi repetate și în martie).

Am făcut sondaje în toate localitățile conduse de administrațiile PSD și în majoritatea localităților conduse de primari PNL. La Moreni, avem sondajul făcut, avem rezultatele la sfârșitul anului 2023. Suntem în creștere, din punct de vedere politic, PSD are un scor de peste 50%. Sunt sondaje reale, făcute cu chestionare din casă-n casă, deci nu sondaje făcute telefonic. Sunt făcute cu aceeași firmă ca în 2020 (n.r. – SOCIOPOL), când ne-au zis rezultatele la virgulă; deci, n-am avut și nu avem nicio emoție.

În afară de scorul politic, ne interesează și percepția populației față de liderii pe care-i avem în aceste localități și, nu în ultimul rând, ne interesează ce-și doresc cetățenii municipiului Moreni, că suntem la Moreni, pentru comunitatea locală.

Deci, poza de astăzi: PSD are peste 50% la Moreni (scor politic) și absolut toate celelalte partide care sunt în acest sondaj nu au, adunate, un scor de jumătate cât PSD. Deci, toate: PNL, USR, PMP, PER, AUR.

Și la uninominal, ceilalți candidați nu au jumătate din scorul dlui Purcaru. Repet, este poza de astăzi (n.r. – Gabriel Purcaru a preluat conducerea politică a organizației în februarie anul trecut).

Dacă președintele PSD Dâmbovița a fost mai generos cu datele, candidatul pentru funcția de primar s-a mărginit să declare că este optimist:

Au fost făcute mai multe sondaje în ultima perioadă. Nu pot să vă spun decât că, în ceea ce ne privește, lucrurile sunt foarte bune. Atât. Bineînțeles, știm că este un an politic foarte încărcat și vom munci și mai mult. Organizația PSD Moreni va câștiga toate rândurile de alegeri și va câștiga funcția de primar cu o majoritate solidă.

La rândul său, Cristian Stan a transmis un mesaj de susținere pentru Purcaru, citit în cheia unei schimbări de atitudine în administrația locală a municipiului: O să spun acum un lucru și n-aș vrea să se supere cineva pe mine, dar cred că, la nivelul administrației publice a municipiului Moreni și, în general, la nivelul organizației Moreni, e nevoie de un suflu nou. Deși au fost realizate anumite lucruri, eu aștept al doilea municipiu din județul Dâmbovița lângă Târgoviște pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri nerambursabile, o poziție fruntașă în regiunea Sud-Muntenia, încât să putem discuta și aici de un nivel de satisfacție important din partea cetățenilor.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.