PUCIOASA: Apă curată din munte de la 1 iunie / astăzi s-a făcut recepția finală a lucrărilor pentru noua aducțiune

S-a întâmplat astăzi, la Pucioasa, ceea ce părea, pentru unii localnici, un vis abandonat. În 2016, un sondaj de opinie despre cele mai importante probleme de rezolvat în oraș arăta, pe primul loc, la mare distanță, problema apei – calitate, sursă, distribuție etc. Era o problemă atât de veche, încât locuitorii deveniseră imuni la orice fel de angajament al autorităților.

Astăzi, tot noianul de promisiuni se încheie odată cu recepția finală a lucrărilor pentru noua aducțiune, care va prelua apa înainte de Microhidrocentrala Ialomița 4, apă cu originea în zona montană (Bolboci, 7 Izvoare, Răteiu). Vorbim de o apă brută de calitate extraordinară, cu mult, mult superioară celei din Barajul Pucioasa. Toate buletinele de analize, repetetate de foarte multe ori în aceste luni, arată indici extraordinari. Practic, clorul pe care va trebui să-l introducă Compania de Apă în procesul de tratare va fi la limita minimă, undeva spre zero.

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa:

Acum 3 ani de zile, am găsit 3 probleme pe buzele fiecărui cetățean: apă, supermarketuri și câini. Ne-a mai rămas problema apei de rezolvat și uite că astăzi o rezolvăm și pe asta și cred că, din acest moment, nu doar cetățenii orașului Pucioasa vor fi fericiți, ci și locuitorii din comunele Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Glodeni și, în curând, Bezdead, care vor bea apă din sursa noastră nouă.

Vorbim de 3 ani de zile de o soluție pentru apă potabilă la Pucioasa și astăzi ne apropiem de final. S-a făcut recepția la terminarea lucrărilor, ceea ce este un lucru extraordinar. Urmează imediat predarea instalației către Compania de Apă și, apoi, tot imediat, finalizarea demersurilor pentru primirea autorizației de la DSP. Au făcut, deja, ceea ce trebuiau să facă din punct de vedere al verificării instalației, au fost pe traseul surselor de apă care intră în această conductă până la Pucioasa.

Primarul spune că se teme de un singur lucru: reticența (acumulată în timp) locuitorilor față de noua realitate, aceea că vor avea la robinet o apă de calitate extraordinară. Pentru a înlătura orice îndoieli, edilul este hotărât facă o promovare puternică a buletinelor de analiză, pentru ca oamenii să se poatpă convinge că apa pe care o vor avea la robinet va fi de calitate extraordinară:

Din punctul meu de vedere nu va mai dura mult până când, în sfârșit, vom avea la robinet apa pe care am promis-o. Noi ne-am fixat ca obiect data de 1 iunie, pentru că am zis să avem timp să facem o acțiune de promovare. De ce? Pentru că, la Pucioasa, lumea are o fobie. Robinetul există doar pentru duș, nimeni nu mai vrea să bea apă. Și, vă spun sincer, că, deși ne vom strădui să le arătăm toate buletinele de analiză că apa e impecabilă, va fi greu să-i readucem pe oameni la momentul în care să trateze bateria de la chiuvetă ca pe un prieten, nu ca pe un inamic.

Alături de primar, deputatul Corneliu Ștefan a punctat, la rândul său, că este un moment de referință pentru Pucioasa și pentru locuitorii din tot nordul județului, o promisiune pe care mulți au așteptat-o de prea mult timp și care, astăzi, devine fapt.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.