RĂCARI: Școala de la Ghergani (proiect european), finalizată la începutul lunii noiembrie! (foto)

racari (4)

Unul din principalele obiective aflate în derulare în orașul Răcari, Școala Generală Ghergani, se apropie de finalizare. Proiectul de reabilitare, modernizare, extindere și echipare infrastructură educațională a cunoscut un drum dificil în implementare. Demarat în 2010, el s-a oprit în 2013, după intrarea în faliment a constructorului. A fost nevoie de revizuirea proiectului tehnic și reluarea procedurii de achiziție, pentru ca, o dată cu reînceperea lucrărilor (mai 2015), ritmul susținut al acestora să facă posibilă finalizarea peste mai puțin de o lună!

Au vizitat astăzi șantierul de lucru primarul Marius Caravețeanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, senatorul Valentin Calcan, deputatul Ionuț Săvoiu, consilierul județean Corneliu Ștefan și câțiva oameni ai locului. Edilul este mulțumit de modul în care se desfășoară lucrările, după reluarea acestora, și spune că proiectul se va încadra în termenul fixat pentru finalizare – începutul lunii noiembrie. Școala va fi dată în folosință în primăvara anului viitor.

La finalul implementării, școala va dispune de săli de clasă spațioase, dotări moderne de mobilier și echipamente, sală de sport și teren de sport multifuncțional. Proiectul are o valoare totală de 9.177.112 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional (POR) 2007 – 2013.

Marius Caravețeanu: Eram în situația de a pierde finanțarea, de a restitui sumele primite, dar, din fericire, am deblocat această situație. Aș putea spune că și pe acest subiect am colaborat cu președintele CJD. La întâlnirile pe care le-am avut cu factorii de decizie, de răspundere din Ministerul Dezvoltării, din ADR Sud-Muntenia, am găsit soluții să deblocăm acest lucru. Aș face o ultimă precizare, pe care am făcut-o și la întâlnirea cu dl director Mușat: în ultima vreme, ritmul de decontare a lucrărilor este unul la care nici n-am visat vreodată. Dacă, la începutul lucrării, am prins perioade chiar și cu 9 luni pentru o cerere de rambursare, acum avem fericita situație în care după 60 de zile sau chiar mai puțin să primim sumele.

Onoare muncii!

racari (5) racari (6) racari (7) racari (8) racari (9) racari (10)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.