Șansa la cultură – acțiune PES activists Dâmbovița dedicată tinerilor!

pes activists - sansa la cultura (5)

Sâmbătă, 28 martie, organizația PES activists Dâmbovița a desfășurat acțiunea ȘANSA LA CULTURĂ, menită să încurajeze activitățile culturale în rândul tinerilor. În cadrul acțiunii, un grup de copii din comuna Moroeni, membri ai unui cerc de pictură pe sticlă, au vizitat Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște. Ca parte a acestei acțiuni, tinerii artiști plastici au participat la ateliere de pictură și sculptură organizate în cadrul Complexului.

Activitățile au continuat cu o ședință de prezentare a biroului organizației județene PES activists Dâmbovița și dezbaterea celor mai importante aspecte cu privire la implicarea în politică, responsabilitățile asumării unei cariere politice pentru tineri, tematici la zi cu privire la problemele din administrația locală. În cadrul acestor dezbateri au susținut discursuri și au răspuns întrebărilor adresate de cei aproximativ 200 de membri si simpatizanti PSD prezenți în sală: Ciprian Amuza – președinte PES activists Dâmbovița, Janina Sitaru – secretar general PES activists România, Adrian Țuțuianu – președinte CJ Dâmbovița, Cristian Stan – primar interimar al Municipiului Târgoviște, Ionuț Săvoiu – deputat PSD.

O temă importantă a discuțiilor desfășurate a reprezentat-o rolul asumat de structurile PES activists în teritoriu, prin implicarea membrilor PES activists România și recunoașterea acestora în cadrul organizațiilor locale PSD fiind realizat un pas important în integrarea la toate nivelurile a temelor europene în politicile și preocupările social-democraților. Președintele PSD Dâmbovița, domnul Adrian Țuțuianu, a subliniat faptul că PES poate reprezenta un rol foarte important în competițiile electorale viitoare, fiind plăcut suprins de caracterul interactiv al ședinței. Nu a fost uitat evenimentul petrecut cu doar câteva zile înainte, primarul interimar Cristian Stan ținând să transmită felicitări președintelui PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu, pentru titlu de Europarlamentarul Anului. În final, secretarul general Janina Sitaru a încheiat sesiunea dezbaterilor printr-o enumerare a activităților desfășurate de PES în ultima perioadă și mai ales a soluțiilor cu care PES vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate: programul Garanția pentru Tineri și mecanismul dezvoltat exclusiv prin implicarea europarlamentarului Victor Negrescu – site-ul GranturiEuropene.ro , prin care toți cei interesați – administrații publice, agenți economici, ONGuri, agenții media sau simpli cetățeni – să poată beneficia de o primă sursă de informație utilă în limba română despre aceste oportunități de accesare a unor fonduri pentru dezvoltare, direct de la Bruxelles.

Acțiunea s-a încheiat seara, cu participarea unui număr de 100 de persoane la spectacolul de teatru Sosesc Deseară, pus în scenă de artiștii Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște. Persoanele interesate au avut la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie la evenimentul special creat pe facebook, aceștia primind biletele pentru teatru cadou din partea PES activists Dâmbovița.

PES activists Dâmbovița mulțumește tuturor invitaților prezenți la acțiune și vă anunțăm că activitățile organizației se vor intensifica în perioada următoare, atât dpdv politic, cât și social-cultural, Șansa la Cultură urmând a fi continuată de organizațiile locale prin activități specifice.

Ciprian Amuza, Președinte PES activists Dâmbovița

pes activists - sansa la cultura (1) pes activists - sansa la cultura (2) pes activists - sansa la cultura (3) pes activists - sansa la cultura (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.