SĂRBĂTOARE: De „Ziua Școlii”, a fost dezvelit bustul lui Ion Ghica la Colegiul Economic din Târgoviște!

colegiul economic ion ghica (3)

Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a bifat astăzi, 29 ocotombrie, un nou reper în istoria care marchează pozitiv această instituție la nivelul municipiului. De „Ziua Școlii”, când se împlinesc 91 de ani de învățământ economic în Târgoviște, a fost dezvelit bustul celui care dă numele Colegiului, Ion Ghica (1830 – 1881) – matematician, scriitor, diplomat și om politic, de 4 ori ales președinte al Academiei Române.

Bustul, purtând „semnătura” artistului Marius Ivanovici, este o piesă realizată în cadrul taberei de sculptură pe care Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, a organizat-o în vara acestui an. Este și motivul pentru care directoarea Colegiului, Suzana Ilie, i-a mulțumit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, pentru respectarea promisiunii făcută anul trecut, de a dărui instituției o astfel de lucrare.

La momentul inaugural au mai participat administratorul public al județului – Alexandru Oprea, senatorul Leonardo Badea, inspectorul general al IȘJ Dâmbovița – Sorin Ion, directorul Centrului Județean de Cultură – Ionuț Lăscaie, reprezentanți ai Prefecturii Dâmbovița, cadre didactice și elevi ai Colegiului.

Onoare muncii!

colegiul economic ion ghica (1) colegiul economic ion ghica (2) colegiul economic ion ghica (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.