Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon / Președintele Camerei Deputaților și 3 miniștri, prezenți la Târgoviște (foto)

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon a adus, astăzi, la Târgoviște, mii de credincioși din tot județul și din împrejurimi. Bucuria închinării la moaștele primului primului sfânt canonizat pe pământ românesc a fost cu atât mai mare cu cât evenimentul a putut fi organizat, din nou, după 2 ani, în Parcul Catedralei Mitropolitane din centrul municipiului, un spațiu generos pentru mulțimea de credincioși.

Importanța sărbătorii s-a tradus și prin prezența a numeroase oficialități de rang înalt, începând cu președintele Camerei Deputaților – Marcel Ciolacu, 3 miniștri din Guvernul României – Alexandru Rafila (Sănătate), Petre Daea (Agricultură) și Lucian Romașcanu (Cultură), secretari de stat, parlamentari. Gazde, între oficiali, au fost președintele CJD – Corneliu Ștefan și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a premiat 20 elevi din eparhie, care au obținut primele locuri la etapa națională a Olimpiadelor și Concursurilor școlare din anul școlar recent încheiat, dimpreună cu cei 17 profesori ai lor.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.