Scandalul apei de la Aninoasa, două gânduri: Staicu și Volintiru!

Hai sictir

În cuvinte puține, lucrurile stau așa: mai multe persoane (ordinul e al zecilor sau sutelor, funcție de propagandă) din Aninoasa și Viforâta au ajuns la spital după ce le-a fost livrată apă cu infiltrări din canalizare! Subiectul are un potențial enorm de exploatare din orice parte-ai privi:

 • E vorba de Compania de Apă, instituție care gestionează fonduri uriașe pe proiectele de apă-canal. Bani mulți, interese cât China pentru câțiva guzgani financiari cu peron la județ.
 • E vorba de emoție umană. Câteva zeci de părinți cu copiii la „Boli Infecțioase” din cauza apei de la robinet, nervoși, revoltați și cu luneta pe un vinovat – iată fitilul solidarității ad-hoc împotriva sistemului. Care sistem, blestemat fie-i numele, s-a născut și-o să moară privat de îngăduință.

Am văzut în seara asta emisiunea de la MDI TV pe tema apei cu infiltrații din canalizare. Primele gânduri:

 • Directorul General al Companiei de Apă, Dorin Staicu, trebuie să plece. Demisie, demitere, orice. Și nu pentru c-ar fi sau nu de vină pe subiectul în cauză (au grijă specialiștii să ne explice pe îndelete), ci pentru că a devenit întruchiparea unui nenorocit care omoară copiii oamenilor cu apă otrăvită, cum am văzut două comentarii nervoase. Bașca faptul că dl Staicu e un comunicator oribil. Atât de oribil că, dac-ar anunța mâine înjumătățirea facturii de apă, aș înțelege din explicații că îmi taie conducta.
 • Demersul jurnalistic e o treabă bine definită. Pe burta lui, însă, l-am văzut pe Mihail Volintiru, președinte PNL Dâmbovița, încercând să sugă, ca o lipitoare perversă, ceva profit electoral dintr-un subiect dramatic. În mare parte, opinez că a reușit.

P.S: Mi-ar fi plăcut să văd entuziasmul ăsta justițiar și pe vremea când Florin Popescu stăpânea județul. Și Compania de Apă. Și presa. Și iarba. Și aerul.

Onoare muncii! 

Sursă foto: http://wordsandphotoz.blogspot.ro

Comentarii

comentarii

4 Comentarii

 1. enache lucian says:

  De ce lipitoare perversa – Lipitoarea are si ea rolul ei in echilibrul naturii. In evul mediu „medicii”recomandau ca panaceu universal „luarea de sange”adica lipitori. Asa ca nu va suparati pe lipitori Eu unul refuz sa cred ca domnul Volintiru e cel care s-a cacat in apa de la Aninoasa. si chiar si atunci daca domnul Volintiru ar fi fost o „lipitoare perversa” altcineva e vinovat de imbolnavirea celor din Aninoasa – probabil „acarul Paun”

  • Politica Broastei says:

   Da’ ce-aveți dvs, domnule Enache, cu gustul (cââh) nostru de exprimare? Noi credem că dl Volintiru nu s-a răhățit (vedeți diferența?) în apa de la Aninoasa, a mirosit-o doar și a stropit pe alții cu ea. Dar aveți dreptate, bine că nu le-a dat s-o beie.

 2. enache lucian says:

  PS -Ma bucur ca am dreptate – Cat despre entuziastul justitiar „va informez „ca pe vremea lui Popescu Florin se razboia cu liberalii din Buzau dupa spusele domniei sale.

 3. Politica Broastei says:

  La cine vă referiți că se bătea cu liberalii din Buzău.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.