Senatorul Leonardo Badea, concluzii după Forumul Tinerilor Parlamentari de la Bruxelles!

group-picture-schulz_edit_edit

Declarație de presă

În perioada 11 – 13 octombrie, am participat, ca reprezentant al grupului PSD din Senatul României, la Forumul Tinerilor Parlamentari, organizat, la Bruxelles, sub înaltul patronaj al Parlamentului European, împreună cu EU40, rețeaua tinerilor membri ai PE. Forumul grupează tineri parlamentari din Țările membre UE, care, la începutul mandatului, aveau vârsta sub 40 de ani.

Tema principală a adunării a avut în vedere „Cooperarea Transatlantică a Uniunii Europene”, pe problematici privind schimburile comerciale, securitatea, apărarea și protecția datelor, Europa după Brexit. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul și prezența unor înalți demnitari europeni, precum Președintele Parlamentului European – Martin Schulz, liderii grupurilor S&D și PPE – Gianni Pittella și Manfred Weber, comisarii europeni – Cecilia Malmstrom și Elżbieta Bieńkowska, ambasadorul Statelor Unite Anthony L. Gardner  și ambasadorul  Canadei Daniel Costello  pe lângă Uniunea Europeană.

În cadrul Forumului, a fost adoptată de către participanți o rezoluție referitoare la cooperarea transatlantică în contextul Brexit, în care se face apel la organizarea unei Convenții despre viitorul Uniunii Europene: Cerem o dezbatere mai puternică și mai deschisă privind viitorul Uniunii Europene. O convenție UE care să implice decidenții și partenerii de pe teritoriul statelor membre UE, ar putea genera soluții de reangajare cu cetățenii europeni și crea o Europă mai transparentă”.

Documentul va fi transmis liderilor instituțiilor europene și țărilor membre, apelul nostru fiind către o dezbatere reală, tranșantă despre probleme mai acute decât oricând.

Senator Leonardo Badea
PSD Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.