Sindicatul „SISDDAN VALAHIA” susține greva generală declanșată ieri

COMUNICAT

Sindicatul din Invatamantul Superior, Didactic Auxiliar si Nedidactic  ,, SISDDAN VALAHIA” din Universitatea Valahia Targoviste, afiliat la Federatia Nationala ALMA MATER si la Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA , sustine greva declansata de colegii din Invatamantul preuniversitar, greva declansata în conformitate cu prevederile articolului 155 al Legii privind Dialogul Social nr. 367/2022.

Colegii nostri au facut  demersurile legale pentru declanșarea grevei generale împotriva politicii sociale și economice a Guvernului. Ca atare, pentru a putea fi solidari cu cei din preuniversitar în momentul declanșări grevei, SISDDAN Valahia alaturi de  fiecare sindicat afiliat la F.N.S. ALMA MATER va organiza – acțiuni de solidaritate cu personalul din învățământul preuniversitar.

Sustinem revendicarile colegilor nostri:

1) Respectarea legislației în vigoare cu privire la finanțarea sistemului de învățământ – 6% din PIB;
2) Aplicarea integrală a dispozițiilor Legii-cadru nr. 153/2017, pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât aceștia să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege;
3) Aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă;
4) Acordarea sporurilor și a indemnizațiilor din învățământ prin raportare la nivelul salarizării actuale;
5) Acordarea salariilor din învățământ în conformitate cu articolul 12, al. 2 al Legii nr. 153/2017;
6) Redarea demnității profesiei prin repoziționarea personalului din învățământ, în noua lege a salarizării, pe o treaptă superioară celei actuale în ierarhia funcțiilor bugetare, în raport cu importanța socială a activității prestate;
7) Majorarea salariilor personalului din învățământ; instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic; acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ; creșterea anuală a investițiilor in învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii.

Președinte SISDDAN ,,VALAHIA”,
Elena Ciungu

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.