Surpriză: Nicolae Răbaea (consilier PSD) își anunță candidatura pentru Primăria Moreni

Anunț făcut pe contul său de facebook, în această seară, de către Eugen Nicolae Răbaea, consilier municipal PSD Moreni și director adjunct al Parcului Industrial Moreni:

Știrea chiar înseamnă ceva într-o politică locală amorțită de plictiseală și previzibil. Pentru că această candidatură vine „de nicăieri”, într-un oraș și într-un partid (PSD) în care părea că tot scenariul e bătut în cuie pentru alegerile de anul viitor.

Pe 25 februarie, se „schimba garda” la conducerea PSD Moreni, odată cu alegerea lui Gabriel Purcaru, director al Parcului Industrial Moreni, ca președinte. Fostul președinte, actualul primar – Constantin Dinu, fusese convins să nu mai candideze și Purcaru prelua ștafeta, odată cu angajamentul de a câștiga toate alegerile din 2024. Cele mai importante pentru partid sunt, firește, cele pentru Primăria municipiului, iar noul președinte al PSD Moreni pare alesul pentru candidatură, atât prin prisma zbaterilor sale în municipiu, cât și prin relația foarte bună cu președintele PSD și CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Din punctul ăsta de vedere, candidatura lui Răbaea nu face decât să încurce. Pentru că, ori nu mai candidează Purcaru din partea PSD, ori Răbaea poate pleaca la alt partid (AUR, USR) sau „independent”.

N-ar fi prima oară când se supără pentru că „nu e lăsat” să candideze. Până în primăvara anului electoral 2020, Răbaea, consilier PNL, a fost cea mai critică voce la adresa PSD și a primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu. Era foarte activ, foarte dur în exprimări, așteptând să fie nominalizat candidat din partea liberalilor. N-a fost. De supărare, în aprilie 2020, și-a anunțat demisia din PNL, devenit „un partid al incompetenților”. Și tot de supărare, la două săptămâni era numit administrator public al municipiului Moreni, în echipă cu cel pe care-l înjurase în toți anii anteriori, primarul Dinu. N-a părut să-i displacă trecerea și schimbarea bruscă de discurs, iar mulți sunt de părere că această mutare a fost posibilă doar prin implicarea președintelui Corneliu Ștefan și că doar datorită ei PSD a mai câștigat, chinuit, Primăria Moreni în 2020. Între timp, Răbaea a continuat să fie „recompensat”, fiind numit director adjunct al Parcului Industrial Moreni, secund – ironie – al lui Gabriel Purcaru, președintele PSD Moreni.

Astăzi, își anunță, iar, candidatura. Nu știm, încă, dacă e ceva sigur sau doar semnalizează că s-a plictisit la Parc.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.