Sursă de venit pentru Direcția Silvică Dâmbovița: Zeci de tone de măceșe, cătină și păducel sunt exportate în Italia și Germania!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Direcția Silvică Dâmbovița se gospodărește la capitolul atragerii de venituri, o sursă importantă constituind-o colectarea și comercializarea fructelor de pădure. Anual, zeci de tone de măceșe, cătină, pădcuel, porume și măceșe sunt exportate în Italia și Germania, acolo unde, în urma procesării, sunt folosite în industriile alimentară și farmaceutică.

Costel Preda, directorul Direcției Silvice Dâmbovița: Deja am exportat 25 de tone de cătină, și vreau să mulțumesc tuturor silvicultorilor dâmbovițeni, pentru că 90% din fondul de marfă nu este de pe raza județului Dâmbovița. La noi, cătina din zona de deal, Moreni, Pucioasa, Ocolul Silvic Sturzeni, Râu Alb, a fost calamitată din cauza precipitațiilor. (…) Cred că în maxim 10 zile declanșăm recoltatul la fructul de pădure măceș. (…) Pe lângă măceșe, mai avem un lkv (camion marfă), 25 de tone de păducel. Am văzut, fructificație există, să ne ferească Dumnezeu de calamități, în sensul de piatră, că altfel nu ne putem realiza programul.

Fructele de pădure sunt livrate către un agent economic, desemnat adjudecatar prin licitație publică. Direcția Silvică Dâmbovița a vândut cătina cu 1010 euro/tonă. Eu cred că Regia Națională a Pădurilor este singurul culegător de fructe de pădure. Mă întrebam, dacă n-ar fi RNP, prin titularii de cantoane, cine ar mai recolta acest fond de marfă?, adaugă directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

Programul anual de fructe de pădure al Direcției depășește 115 tone.

Onoare muncii!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.