Sute de lalele furate de pe spațiile verzi din Târgoviște / hoții au fost prinși noaptea trecută (declarații)

Municipiul Târgoviște a fost înfrumusețat în această perioadă, în foarte multe zone verzi, cu mii de lalele, florile sezonului. Din păcate, ele au atras și atenția unor indivizi din orașul Răcari, care, în mod repetat, au început să fure sute de flori, câteva nopți la rând, flori pe care le comercializau, apoi, la o florărie din București. Noaptea trecută au fost prinși în flagrant de Poliția Locală.

Cristian Stan, primarul municipiului:

De câteva zile, în Târgoviște, din spațiile verzi se fură lalele. E perioada aceasta, arată foarte bine, da, din păcate, sunt unii cetățeni cărora le-au plăcut atât de mult, încât au vrut să ia din ele. Dar n-au luat una-două, au luat sute, mii. Erau niște persoane din Răcari, care, de vreo două-trei zile tot fură lalele din Târgoviște iar azi-noapte am reușit să-i și surprindem în flagrant, prin Poliți Locală, cu ajutorul camerelor de supraveghere și să-i predăm Poliției Municipale.

Acum, sincer, e greu să-ți închipui că, în ziua de astăzi, poți să te duci, chiar și noaptea, la ce oră vrei, pe un spațiu public și să te apuci să furi flori în ideea că nu te vede nimeni. Nu e așa. Aproape tot orașul, pe ceea ce înseamnă spațiile publice este monitorizat video și chiar nu cred că merită pe o infracțiune de furt calificat.

Nu e prima dată când ne confruntăm cu asemenea situații. Pe de o parte, e bătaie de joc față de restul cetățenilor de bună credință, pentru că, până la urmă, cu toții contribuim, prin taxeler pe care le plătim, la ceea ce înseamnă înfrumusețarea orașului; iar, pe de altă parte, e și un act prin care te desconsideri pe tine.

Sper să nu se mai întâmple. Am vrut să transmitem acest mesaj: nu furați, că se vede!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.