Târgoviște, 9 mai, platoul Curții Domnești: PRIMĂVARA CLASICĂ EUROPEANĂ (prezentare)

primavara-clasica-europeana (25)

foto: arhivă

A ajuns la ediția cu numărul 5 și nu mai are nevoie de nicio prezentare. Primăvara clasică europeană s-a impus, la Târgoviște, ca eveniment cultural excepțional al Cetății, reușind, în fiecare an, să creeze un moment de unicitate artisitică.

Anul acesta va fi o nouă provocare. În conferința de presă de prezentare a ediției 2018, au vorbit primarul municipiului – Cristian Stan și dirijorul Orchestrei Simfonice „Muntenia” – maestru Daniel Jinga.

Cristian Stan: Va fi un eveniment care va ține cont de faptul că suntem în Anul Centenarului Marii Uniri, axat în principal pe această idee și sunt convins ca va fi un eveniment de înaltă ținută artistică.

Daniel Jinga: Fiind Anul Centenarului Marii Uniri, ne aplecăm mai mult către repertoriul românesc, către creația simfonică, de operă și de operetă românească. Așadar, va fi o „Primăvară clasică europeană” în care integrăm valorile noastre naționale, fără să excludem în totalitate repertoriul european.

Evenimentul va avea loc pe 9 mai, la ora 18.00. Locația aleasă este decorul superb al platoului Curții Domnești (în caz de vreme nefavorabilă – Casa Sindicatelor).

Interpreții din acest an sunt: Anastasia Lazariuc (Republica Moldova), Oana Maria Șerban, Florin Georgescu, Marcel Pavel și Vlad Miriță. Acesta din urmă va fi și prezentator al spectacolului, alături de Alexandra Velniciuc.

Este un moment festiv pentru Orchestra Simfonică Muntenia, întrucât va lansa discul „Rapsodiem”, un disc cu valoare estetică și tehnică deosebită, pe care vom regăsi Rapsodia Română nr. 1 și nr. 2 de George Enescu și Valurile Dunării de Iosif Ivanovici.

30850067_2197966640221011_640543687_o

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.