Târgoviște: Conflict de muncă la AITT! CNS Cartel Alfa reclamă abuzuri față de angajați!

aitt

Comunicat de presă

CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita  atrage public atentia conducerii SC AITT SRL asupra faptului ca imixtiunea in activitatea sindicala este interzisa potrivit art. 218 alin 2 din Codul muncii, iar amenintarile la adresa salariatilor care sunt membri de sindicat realizeaza elementul material al infractiunii de amenintare, infractiune incriminata de art. 206 Cod Penal.

Deasemenea, CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita atrage public atentia conducerii SC AITT SRL asupra faptului ca actiunea de a constrange o persoana sa faca sau sa nu faca ceva, realizeaza elementul material al infractiunii de santaj, infractiune incriminata de art. 207 Cod Penal iar intrebuintarea de expresii jignitoare fata de o persoana, de cel aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, realizeaza elementul material  al infractiunii de purtare abuziva, infractiune incriminata  de art. 296 Cod Penal.

CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita  recomanda conducerii AITT SRL sa respecte legea si sa nu se mai comporte abuziv cu propriii salariati, chiar daca in acest moment se afla in negocierea contractului colectiv de munca. Obligatia legala a conducerii AITT SRL este de a raspunde in scris sindicatului reprezentativ la sesizarea privind declansarea conflictului colectiv de munca si nu sa ameninte salariatii ca-i va da afara daca nu se vor retrage din sindicat sau sa le adreseze expresii jignitoare.

CNS Cartel Alfa Dambovita considera ca este timpul ca societatea care se ocupa de transportul local in Targoviste si imprejurimi sa intre in normalitate, sa gaseasca solutii legale pentru propriii salariati  si sa nu-i mai trateze ca pe niste sclavi. Cumetriile politice sunt inutile in fata nemultumirii generalizate a salariatilor si a abuzurilor la care sunt supusi!   

Daca pana maine 21 iulie 2016, SC AITT SRL nu va raspunde in scris la sesizarea privind crearea premiselor declansarii conflictului colectiv de munca, conform Legii 62/ 2011, conflictul de munca va fi declansat, conform legii .  

Presedinte  Nicolae Dragodanescu

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.