Târgoviște: Jocurile Naționale Special Olympics – cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale

special olympics (2)

Municipiul Târgoviște va găzdui, în perioada 25-28 mai, Jocurile Naționale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Sunt așteptați 330 de sportivi de la fundații, asociații și școli speciale din peste 30 de județe și din București, 500 de antrenori, voluntari, personal medical, membri ai familiei.

Evenimentul, organizat în mod neîntrerupt în ultimii 15 ani, va fi marcat printr-o ceremonie în cadrul căreia va fi aprinsă Flacăra Speranței, echivalentul Flăcării Olimpice. Momentul va avea loc sâmbătă, 26 mai, la ora 18.00, flacăra urmând a fi purtată pe o distanță de 3 km de sportivii Special Olympics pe traseul Primăria Târgoviște – str. Revoluției – str. Poet Grigore Alexandrescu – blvd. Libertății – Piața Tricolorului – blvd. Mircea cel Bătrân – esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Acolo se va întâmpla și ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Naționale, cu defilarea delegațiilor de sportivi din toată țara.

Mai mult, acest Jocuri vor însemna acțiuni de evaluare medicală, sportivilor fiindu-le oferite consultații și tratamente stomatologice gratuite, precum și evaluări oftalmologice, ORL, psihologice și emoționale, dar și consiliere pentru un stil de viață sănătos.

Competițiile vor provoca sportivii la 4 discipline: înot, atletism, baschet (abilități individuale) și bocce.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, Universitatea „Valahia”, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Asociația „Eu pot”.

Astăzi a avut loc conferința de presă dedicată evenimentului, la care au participat primarul Cristian Stan, directorul național Special Olympics România – Cristian Ispas, cei 2 viceprimari – Monica Ilie și Cătăin Rădulescu, directorul Complexului Turistic de Natație – Eugen Pătrașcu.

Cristian Stan: Este mai mult decât o competiție; este o activitate complexă, adresată persoanelor cu dizabilități intelectuale, dar, în egală măsură, adresată și societății. (…) Primăria Târgoviște este onorată să poată fi partener la un asemenea eveniment, absolut deosebit.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.